Första matchen uppe i Umeå blev precis så svår som befarat för Wetterbygden Sparks. A3 Basket Umeå är nämligen inte vilket lag som helst utan kanske ett av de starkaste lagen som ställts på bena på många år inom svensk dambasket, något som Sparks alltså fick befara i söndags då man förlorade kvartsfinal 1 med 70-99. Nu är det dags för returmöte och trots resultatet i söndags så är Sparks inställda på att ge Umeå-laget en fight hela vägen in över mållinjen.

För att klara av detta så måste man klara av att stå emot ett A3 Basket Umeå som har som en vana att komma ut med den berömda ”plattan i mattan”. Senast stod det 14-30 efter tio spelade minuter och att hämta in något sådant avstånd mot seriens starkaste lag är naturligtvis monumentalt svårt på alla sätt och vis.

Under första matchen lagen emellan hade även Wetterbygden Sparks några för många turnovers för att det skulle vara hälsosamt och egentligen inte vilka turnovers som helst heller: att ”kasta” bollen över offensiv baseline ger åtminstone laget chansen att hinna tillbaka och skydda sin egen korg, att däremot skicka bollen i händerna på en motståndare av A3 Basket Umeås kaliber är däremot direkt ohälsosamt. Sen gäller det naturligtvis också att alla spelare i hemmalaget ansvara för den defensiva returtagningen. Att enbart förlita sig på ”Årets Center” i Svenska Basketligan, Louice ”Lollo” Halvarsson i det avseendet är heller inte att rekommendera.

Vidare ska det bli spännande att se om Cajsa Uhrström kan följa upp sin monsterinsats (sex trepoängare och totalt 23 poäng) från i söndags. Vi, och Cajsa, kan vara tämligen säkra på att A3 Basket Umeå vid detta laget är fullt medvetna om fröken Uhrströms spetsegenskaper bakom trepoängslinjen och att man förmodligen har pratat en hel del om hur att försvara sig mot detta. Viktigt då att andra spelare visar framfötterna och tar ansvar för att avlasta Cajsa (och ”Lollo”) i poängmakeriet, det lär komma att behövas.

Apropå ”Årets Center” och Louice ”Lollo” Halvarsson så kommer kvartsfinal 2 föregås av en prisutdelning av den aktuella utmärkelsen, se därför till att vara på plats i god tid i Huskvarna Sporthall för att delta i hyllningarna till en av svensk baskets största – observera att matchstart för kvartsfinal 2 är redan kl. 18.00!

Inför matchen står det också klart att Stephanie Gardner inte kommer till spel. Spelaren och föreningen har valt att avbryta samarbetet i samförstånd.

Wetterbygden Sparks-A3 Basket Umeå
Onsdagen den 27 mars
Huskvarna Sporthall
18.00

Biljetter säljs i vår entrékassa med start 17.00