Snaran börjar onekligen dras åt för Wetterbygden Stars. På söndagen är det dags för kvartsfinal 3 mot Borås Basket på bortaplan och nu handlar allt om att vinna eller försvinna. För att lyckas med detta så behöver man fortsätta bygga på prestationen från den senaste matchen i fredags som i många avseenden var klart bättre än den i Boråshallen för en dryg vecka sedan. 

Medan man var mer eller mindre utspelade under kvartsfinal 1 så visade Wetterbygden Stars under den andra kvartsfinalen, inte minst för sig själva, att man har verktygen att störa en av de stora SM-favoriterna. I den senaste matchen på hemmaplan var man egentligen ”bara” någon trepoängsstatistik bort från att kanske till och med kunna knipa en seger. Försvarsspelet, med tillhörande returtagning, var långa stunder på en nivå som anstår ett kvartsfinallag och därmed gav man sig också per automatik själva chansen att tävla med detta Borås Basket.

Borås Basket tycker å andra sidan säkert att man själva har mer att ”kräma ur” gruppen. Bland annat var trepoängskyttet inte riktigt ”där” i fredags (i alla fall inte under första halvan av matchen och då mycket tack vare nämnda försvarsspel från Stars) och det är ju något av lagets signum: när det fungerar så ska det mycket till för motståndarna att vinna, inte minst i Boråshallen. Låt oss hoppas att Wetterbygden Stars kan fortsätta på det försvarsspel man visade upp under första hälften av kvartsfinal 2 samtidigt som man själva klara av att höja sig från ”linjen-som-mer-ger-poäng-än-två”.

Annars är detta en match vars tema för Wetterbygden Stars del skulle kunna handla om: ”släpp fångarna oss det är vår”. Nu finns det ingenting att förlora längre utan nu är det bara att släppa handbromsen och gå ut och lira. Oftast är denna typ av lag väldigt oförutsägbara och därmed också ännu farligare, låt oss hoppas att så är fallet även med Wetterbygden Stars under söndagseftermiddagen.

I Wetterbygden Stars kommer CJ Dunston allt närmare spel och här kommer det tas ett sent beslut om han är så pass närma att han till och med kan vara med och spela.

Borås Basket-Wetterbygden Stars
Söndagen den 31 mars
Boråshallen
17.04

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Borås? Lugn, du kan nu köpa hem matchen via länken nedan – följ instruktionerna i länken.

https://sblplay.se/