Lite av David mot Goliat-känsla måste erkännas att det finns när Wetterbygden Sparks går in i kvartsfinalspelet mot A3 Umeå Basket. Ett A3 Umeå Basket som vann grundserien med endast en förlust, som är huvudfavoriter till SM-guldet, som klart besegrat Wetterbygden Sparks i de två tidigare mötena, som körde över Eos Lund på bortaplan i grundseriens avslutande match och som dessutom har ”hemmaplansfördel”.

Vad talar då för Sparksseger i bäst-av tre-mötet; ja egentligen ingenting, men bara känslan av slutspel och kvartsfinal borgar för ett tokladdad Sparkslag som kan luta sig mot klyschan ”allt att vinna”, för visst är det fantastiskt att smaka på kvartsfinalkaramellen efter några år av rejält hårt arbete!

Västerbottningarna har kunnat fördela speltiden ganska väl under grundserien, men har ändå hela fem spelare i nuvarande trupp som skottar i tvåsiffrigt i snittpoäng/match. Det gör sig inte att fokusera på en enskild spelare, utan Wetterbygden Sparks behöver få till ett försvarsspel lite utöver det vanliga. En viktig del är att få stopp på de snabba uppspelen; vi minns med visst obehag hur det virvlade till under inledningen av vårt höstbesök i björkarnas stad. Det handlar om att vårda bollen, komma till avslut och vara aggressiva i returtagningen för att tidigt stoppa ”flödet” samt vara äckligt disciplinerade i tillbakalöpandet. Vi behöver tvinga A3 Umeå Basket att spela fem mot fem och inte få några lätta poäng.

Anfallsmässigt vet vi att vi, som vanligt, behöver produktion från Louice Halvarsson samt ett väloljat prickskytte för att kunna hänga med. Det står utom allt tvivel att samtliga Sparksspelare behöver prestera någonting utöver det ordinära för att göra match av det, men varför inte? Vi har fått mycket redan (slutspelsplats) men vill naturligtvis ha mer!

Det är dags att njuta frukterna av hårt arbete och samtidigt plocka fram allt som finns i form av energi och glöd!

A3 Umeå Basket-Wetterbygden Sparks
Söndagen den 24 mars
Umeå Energi Arena
16.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE i Umeå? Lugn, du ser matchen via länken nedan för endast 49 kr – följ bara instruktionerna.

https://sbldam.azurewebsites.net/