Inte helt oväntat så klarade inte Wetterbygden Sparks av att rubba A3 Basket Umeås väg mot en trolig finalplats, och möjligen SM-guld i slutänden. Segerresultatet för västerbottningskorna stannade till slut på 82-48. 

Matchen började dock betydligt bättre för Wetterbygden Sparks vidkommande än del ett i Umeå i söndags. Under första perioden växlade ledningen några gånger och dryga minuten in i den andra höll faktiskt Sparks i taktpinnen; 17-16, efter uppoffrande spel av samtliga svartdressade och bra utdelning från Ebba Sjökvists händer. Detta gick dock våra gästers ära förnär – en bortarun som gav 2-11 vände hastigt på steken. En Jelenatrea följt av ett lyckat tvåpoängsförsök av Rakel Gyberg jämnade dock ut läget en del. Bortatöserna skulle dock få sista ordet i perioden och skaffade sig ett åttapoängsöverläge till paus (28-36), efter en andraperiod där Louice ”Lollo” Halvarsson hinkade i åtta poäng efter att ha mottagit priset som ”Årets Center” i SBL innan matchen.

Känslan under halvtidsvilan var att A3 Basket Umeå skulle sätta gasen i botten direkt från start i andra halvlek. Dock lyckades Sparks hålla emot väl under de inledande knappa sex minuterna i tredje perioden, men efter att Sofia Hägg påsat i en trea till underläge 39-49 efter 25:44 blev det inte roligare för hemmalaget. En hårt matchad ”förstafemma” hos A3 Basket Umeå sög, med individuell teknisk skicklighet och en atletism som Sparks inte kunde stå emot, musten ut ett tappert kämpande hemmalag. Laget från björkarnas stad skottade i hela 27 poäng i tredje akten och det var därmed klappat och klart. Fjärde perioden blev mer av expeditionskaraktär.

Wetterbygden Sparks gjorde ett mycket gott försök men fick vika sig för övermakten och hela organisationen önskar A3 Basket Umeå lycka till i sin jakt på sitt första SM-guld. Ni är våra favoriter.

Sjökvistens Ebba prisades som matchens Sparksspelare och även ”Lollo” Halvarsson, med en sedvanlig dubbel-dubbel, och Sofia Hägg får en extra blomma denna onsdagskväll som avslutade innevarande säsong för Wetterbygden Sparks.

Timmarna efter avslutat spel är känslan ändå god.

Premiärsäsongen i finrummet är klar med en slutspelsplats i ryggsäcken, det kan inte annat än betecknas som klart godkänt. Wetterbygden Sparks vill tacka alla i organisationen, ingen nämnd – ingen glömd, för all stöttning och support, liksom sponsorer och publik (stödet idag under 40 minuter värmde). Vi hoppas att alla är redo att möta en ny säsong där vi vill ta ytterligare steg mot Sverigetoppen – när det väl blir dags framåt höstkanten.

Nu förkunnas det dock först rast och vila.