Det blev en otroligt rafflande match under gårdagen när Forum Fighters spelade på bortaplan mot Brahe. Forum får inget gratis just nu och igår var det åter dax för en förlust trots en mycket bra match under 35 minuter….

Våra Fighters-tjejer öppnade matchen på ett alldeles strålande sätt, där man spelade runt bollen och hittade öppningarna i ett vidöppet Braheförsvar. Samtidigt spelade man ett intensivt försvarsspel som bamsrarna inte hade något att sätta emot. Det är strålande inledning av Erika Persson och Therese Holmbom som då är ostoppbara under korgarna. Även Frida Ekström jobbar stenhårt i försvarspelet och gör det mycket svårt för de snabba motståndarna. Tyvärr märker vi tidigt i matchen att det kommer bli en ojämn nivå på vad man blåser på och vad man släpper.

Forum tar en stabil ledning och kommando i matchen, och leder efter första kvart med 19-10. I andra kvart kommer framför allt Brahe stora lysande spelare Ebba Sjökvist igång, med sin fantastiska speed, som i sin tur skapar öppna lägen för sin medspelare. Fighters får ändå bra tag i Ebba genom stenhårt jobb från Kajsa Nordgren. Även Amelie Agelii kommer bra in i matchen och spelar stabilt, framför allt i försvarszon. Brahe tar sig dock närmre på tavlan, och när vi går till halvtidsvila så har Forum en knapp ledning, 27-23.
Vi pratar mycket i halvlek om att sätta upp våra anfall med större lugn för att få igenom våra inövade spel. Tjejerna visar åter prov på bra spel i matchen, framför allt genom planens gigant Therese Holmbom som är överallt på banan.

Fighters går återigen ifrån till en tiopoängsledning, som krymper något, men inför sista kvart så leder Fighters med sju poäng och allt känns relativt lugnt. Tyvärr skall man aldrig känna så förrän matchen är slut, för direkt vid starten av fjärde träder återigen huvuddomaren in i handlingen och tar över tillställningen. Bedömningsnivån går nu från ”knappt röra-foul” till att släppa rena kapningar av våra större spelare. Detta ger en oundviklig frustration i laget(och coachen), samtidigt som Brahe kommer in i ett härligt flow med Ebba som stor pådrivare. Detta påbörjar en långsamt men ändå tydlig närmande av Brahe i protokollet. Med mindre än två minuter kvar så har Fighters fortfarande en ledning, men nu har det gått troll i våra avslut, och det spelar nu ingen roll hur många och enkla avslut vi får, så vägrar boll-urslingen att ta sig genom motståndarnas nät. Brahe gör 45-44 med bara knappt 30 sekunder kvar, och efter ännu en miss för att ta tillbaka ledningen, så ger vi Brahe chansen att bara hålla bollen inom laget sista 10 sek.

Tjejerna gör vad som går att göra, genom att ta några snabba fouls, för att skicka Brahe till straffkastlinjen med hopp om att de skall missa något kast och vi därigenom skall få en sista möjlighet att utjämna. Tyvärr är det Ebba Sjökvist som får stega fram till linjen, och där är hon iskall…2 poäng och slutsignal en ljuder…Torsk med 47-44!

Det är en förlust som känns otroligt onödig då vi lett matchen med kontroll i 38 minuter.

Tyvärr så går vi in i den mentala låsning som vi fått några gånger under säsongen. Ett tillstånd som givetvis kan härledas till ett stukat självförtroende.Trots en enorm besvikelse pga förlusten så ser vi med distans hur laget faktiskt spelar en helt annan basket efter nyår, och framför allt så har vi ett härligt goo bland tjejerna trots den tunga säsongen resultatmässigt sett.
Vi vet att vi är bättre än tabellen säger, och vi tar stora steg varje vecka mot första segern.

Gårdagens match var ett tydligt tecken på detta.

Sedan är det ledsamt att en rutinerad förstadomare inte låter tjejerna i båda lagen få spela basket så som regelboken säger. Att se Therese armar efter matchen visar bara tydligt att, är man större som spelare så skall man tydligen acceptera en helt annan bedömningsnivå…detta ger en väldigt tråkig eftersmak.

Trots detta så är Therese tillsammans med Ebba Sjökvist i Brahe planens bästa spelare, men också stort plus till Erika Persson, Kajsa Nordgren och Linn Åstrand Stenström.

Nu bryter vi ihop en stund, och sedan laddar vi om för ny match på söndag, och jag vet att vi snart står med ett rosa protokoll i handen, så hårt som laget jobbade ikväll…