Efter två raka hemmasegrar står Sparks i helgen för en utmaning modell större; Högsbo borta. 

Efter tre klara bortasegrar för Högsbos del blev Marks basketgymnasium i det närmaste pulvriserade i göteborgskornas hemmapremiär i helgen. Med en uppsjö av rutinerade, mycket kompetenta spelare och därtill några mycket lovande yngre dito måste Högsbo räknas som seriens stora favorit; med Eos som enda möjliga utmanare.  Ett poängsnitt på 82-42 efter fyra matcher (varav tre på bortagolv) talar sitt tydliga språk. 

Att ur detta ytterst kompetenta lag plocka någon enskild spelare är nästan överambitiöst, men jag kan, av flera skäl, inte undvika att nämna Hanna Johansson. En spelare som vi på Sanda med stolthet kan säga tillbringat tre av sina basketår i denna verksamhet.

Efter bl. a. flera lyckosamma år på college i USA gjorde Hanna säsongsdebut gångna helgen genom att skotta i 19 poäng på 15 minuters speltid med 100 %-ig utdelning. Jag vet aldrig att jag sett motsvarande notering på denna nivå.

Efter att genomfört en bra träningsvecka gäller det för Sparksspelarna att famna denna utmaning med glädje och positivism.

Vi strävar efter att göra allting så bra som möjligt och på lördag kan vi vara säkra på att det krävs bra insatser föra att skapa någonting positivt och när vi gör ”fel” kommer vi att bli straffade. Det finns egentligen ingenting bättre i ambitionen att nå utveckling.

Låt oss ta oss an denna test med öppna armar och öppet sinne och köra så att det ryker, för att därefter gå på ett välförtjänt höstlov och ladda batterierna inför en spännande fortsättning på basketettanspelet.