Det blev en solklar viktoria i Sparks säsongsavslutning utan att spelet nådde några himmelska höjder.

SBBK Ungdom, som i veckan betvingade Hammarby i en tät fight och lade grus i ”Bajens” förhoppningar om spel i Superettan, har, som bekant, fyra spelare med dubbellicens och när tre av dessa saknades på grund av representation i damligalagets match, tappade gästerna både kunskap, erfarenhet och centimetrar.

Kanske var det vetskapen om detta som gjorde att Sparksspelarna blev väl avslappnade för något försvarsspel värt namnet syntes inte vid matchstart. Elva insläppta under knappa fyra och en halv minut i inledningen är någonting som vi, tack och lov, inte är vana vid. Offensivt missade vi ganska många lägen, men som tur var så hade Frida och Alice siktet rätt inställt; de delade på våra första femton poäng.

Andra halvan av första perioden knöt vi ihop försvarsspelet lite bättre och första perioden slutade 24-13. I andra perioden fortsatte våra bekymmer med att peta i närskotten, men defensivt blev det något mer kvalificerat; paus 38-19.
Andra halvlek blev den första ganska lik; en fin sekvens i mitten av sista perioden då vi under 90 sekunder gjorde 12-0 är värd att notera, men annars finns inte mycket att skriva hem om. Södertäljes unga garde stretade emot bra och bjöd på fight ute på golvet så vi fick ingenting gratis.

Från statistiken noteras att fyra spelare hamnade på tvåsiffrigt i poängprotokollet och att Anna nådde till slut sin double-double, efter att haft förvånansvärt svårt att pilla i näravsluten, och Frida saknade en retur för sammalunda – Frida har å andra sidan bättre procentuell utdelning på avsluten. Alice har den överlägset bästa avslutningseffektiviteten och att det händer saker runt Jelena i spelet vittnar statistikraden för assists, steals och turnovers om; 12 – 6 – 6!!

Höstsäsongen gav tio väldigt klara segrar och en klar förlust; så sett med beröm godkänt, men visst tycker vi att vi borde gett Högsbo en tuffare kamp?!

I skrivande stund är inte samtliga platser till Superettan fördelade i de båda serierna.

Klart är att det söndag eftermiddag spelas en helt avgörande match mellan Brahe och Malbas om en av platserna; vinnaren vidare och förloraren inte. Visst vore det härligt med två Huskvarnalag i Superettan – go Brahe!!

Vad vi vet är att norra seriens vinnare; AIK, rankas som det klart bästa basketettan laget och att både Central och Fryshuset bedöms vara i ”Högsboklass” vilket innebär att vi står inför en rejäl utmaning när den nya serien drar igång i början av januari. Det gäller, förutom att slipa på basketdetaljer och fysiken, att äntra denna utmaning med fullt mentalt fokus, närvaro och positiv attityd.

Vi KAN, Vi VILL och VI VÅGAR!!