Efter gångna helgens två stjärnsmällar bar det tidigt denna söndagsmorgon av västerut; till Kinna och fight mot RIG Mark, som i säsongsupptakten hunnit med att ”diska av” en av våra motståndare från förra helgen, Eos, med 20 poäng.

Det skulle visa sig bli en högdramatisk historia, även om det under inledningen inte var mycket som talade för det. Sparks första poäng kom via Emilia Fors från straffkastlinjen när halva första perioden var spelad. Första spelpoängen bar Ida Segolssons signatur när 8.30 var avverkade. Rig Mark var före med 17-4 innan våra Tildor delade på ett straffkastpoäng och en steal fram till lay up i periodens sista sekund så vi kunde summera underläge 7-17 efter första akten.

Andra perioden blev lite tvärtom. Sparks Utv. gjorde nio obesvarade poäng innan vi tappade bort en hemmaspelare helt utanför trepoängslinjen för en påse. Då hade klockan tickat fram sju minuter i perioden. Detta poängavstånd höll sig halvleken ut; 25-21 i hemmafavör i paus.

Andra halvlek skulle få ett helt annat utseende; här regnade det poäng; främst i den avslutande perioden, och båda lagen producerade över 50 poäng i denna halvlek. En inledande trea av Clara och ytterligare en dito av Sjökvistarens Tilda samt en ipillad tvåa av Hanna tvingade hemmacoachen till en time out efter bara dryga minuten. Efter timeouten snabbt hemmasvar med fem raka innan Sparks via straffkast utjämnade till lika på 30. Därefter pendlade ledning fram och tillbaka. Med sista perioden kvar var det Sparks Utv. i ett enpoängsförsprång.

Sista akten blev supertät.Enstaka poängförsprång för något av lagen. En trea av Tilda Tengvall utjämnade till 62-62 och ännu en från downtown av Clara och Sparsk Utv. var upp tre poäng. Ett trepoängsspel under vår senare var det 65-65. Ytterligare en hemmatrea kontrades med 2+1 från Lindströnskans Tilda så med knappa två minuter kvar var det 68-68 och helt öppet. Då avgjordes matchen i, för Sparsk Utv. fel riktning. Ett blockat avslut gav en bortafoul i kampen om bollen och straffkast för hemmalaget. Första sitter, men andra missas, hemmaretur och avslut från 3-poängslinjen som sitter – planka i! Trots Antonias två säkra straffkast till 72-20 så kom vi sedan inte närmare, tyvärr.

Naturligtvis en sur förlust resultatmässigt med en stor seger i form av prestationen. Vi kampade och försökte fullt ut. Vi släppte 15 returer under egen korg men vann 22 på andra sidan och vi mer än halverade våra bortkastade bollar Vi vann respekt och, inte minst, tron på det några av oss redan visste. Sparks utv. säsongen 20/21 kan absolut tävla på Baskettetannivå. Nästa steg är att nå hela vägen fram och det kommer. Vi känner alla att ett område att jobba stenhårt vidare på är 1-1 försvaret; vi blir slagna lite väl lätt och lite för ofta åt mitten. Dessutom ringer två ord från coach Patel i allas öron; ”DONT CROSSOVER”!

Sju Sparksspelare på mellan 7 och 12 poäng visar härlig bredd där Emilia var i topp. Till det 10 returer så en double-double i basketettanpremiären är väl inte så dumt.

Matchens spelare fanns i hemmalaget. Nässjöfostrade Alma Larsson rev stora hål i Sparksförsvaret med sina bestämda och kraftfulla attacker och belönades med 30 poäng; bl. a. 9/10 från straffkastlinjen. Lite typiskt att det missade tionde kastet skulle kosta Sparks matchen – trean som följde blev ju avgörande!