Äntligen har ledningen i Wetterbygden hittat sista pusselbiten i lagbygget för damernas kommande säsong i SBL dam.

Efter att noga sökt på marknaden efter en spelare som skall uppfylla de olika kriterier som coach Krumesh önskar, så blev det till slut träff genom kontraktssignering av Ashley Taia från Australien. Ashley (det blir många Ashley i årets upplaga av WB Sparks) som är en 27-årig small forward från Brisbane har lång erfarenhet från proffsbasket.

Hon startade sin karriär i amerikanska NCAA för Indiana State Sycamore 17/18, men efter sina studier flyttade hon tillbaka till Australien. 18/19 snittade Ashley 14.3ppg hos Adelaide Lightning i WNBL, och flyttade därefter för spel i stateleague QBL med Logan Thunder över sommarsäsongen 2019. Hade sedan ett avbrott i basketspelet 19/20 pga resor, men återvände sommaren 2020 till Logan Thunder igen. Säsongen 20/21 signade Ashley med WNBL laget Canberra Capitals under tre månader(covidsäsong) där hon snittade 18ppg.

Från april 2021 har Ashley åter signat för Logan Thunders i NBL där hon så här långt gjort 14ppg, men också är 58% från golvet och knappt 40% från downtown.

Nu kommer Ashley direkt från slutspelet i Australien och ansluter till Sparks trupp. Hon är även aktuell för landslagsuppdrag så vi vet inte säkert vilken dag hon anländer till Vätterbygdens pärla.

Ashley säger själv följande om sitt val att signera för Sparks:

” Jag har alltid velat spela professionell basket i Europa, så när jag fick möjligheten hos Wetterbygden i Sverige, så tvekade jag aldrig. Jag tror dessutom att spelet i Sverige passar väldigt bra för min spelstil där mitt skytte, atletism och storlek förhoppningsvis kommer till stor nytta för mitt nya lag och klubben” avslutar Ms Taia.

Coach Krumesh är nu helt nöjd med sin spelartrupp, där laget i år har klart mer spets, och med en ett år äldre grundstomme så finns det goda förhoppningar att tjejerna skall kliva upp ett snäpp och kunna hota alla lag i SBL.

Nu ser vi fram emot att få alla spelare på plats i Huskvarna och kunna starta forma laget, och förhoppningsvis också få spela matcher kommande säsong inför en entusiastisk hemmapublik i Huskvarna sporthall. Vår borg som inför säsongen fått en rejäl ansiktslyftning genom ett nymålat golv som äntligen ger oss känslan av en riktig basketarena.

Varmt välkommen till Wetterbygden Ashley Taia!