När Sparksspelarna på lördag äntrar bussen med destination Västerås är det för terminens, och seriens, näst sista kamp och det närmar sig ett avgörande.

Västerås Basket, erkänt svårbemästrade i sin hemmaarena, började serien lite knackigt men har efter två klara bortatriumfer (20-poängsvinster mot först Helsingborg och senast mot Brahe) ånyo blandat sig i striden om Superettanplatserna. För att Västerås ska nå sin målsättning är dock seger i lördagens match ett måste. Sparks har ett lite gynnsammare utgångsläge; vid vinst är saken biff, men även om vi skulle dra det kortare strået så har vi fortfarande slagläge.

Västerås spelar ett ganska fritt anfallsspel, har i Amelie Nilsson en av den södra seriens mest effektiva spelare och till detta ett par riktigt vassa 1-1 spelare som kompletteras av ett par pricksäkra 3-poängsskyttar, alltså i vanlig ordning en utmaningen för vårt försvarsspel.

Efter en omväxlande och annorlunda vecka hoppas vi på att Sparks har ett extra sug efter att fortsätta med sitt framgångsrika försvarsreceptet.; det kommer att krävas och jag ser ingenting som skulle tyda på motsatsen.

Lets go Sparks….