Så var det dags för Sparks att premiärspela i Superettan; och det med dubbelmöte i Stockholm.

Lottningen gav oss en inledande spelledig helg, vilket var positivt ur ren träningssynpunkt. Våra inledande träningar föregående vecka lämnade en hel del i övrigt att önska medan laget steppat upp på ett mycket bättre sätt innevarande vecka. Hur väl vi är uppe i matchtempo och tuffhet lär matcherna i helgen ge svar på.

Söndagens motståndare, Solna, mötte vi tidigt på försäsongen i turneringen i Södertälje och lyckades vinna med några poäng. Solna, degraderade från Damligan förra säsongen, har nu gjort en omstart med ett ungt och väldigt lovande lag. Under mycket kompetente och meriterade Anders Härds ledning (senior SM-guld i bakfickan) har laget gått stadigt framåt under säsongen. Superettan inleddes förra helgen med matcher mot topptippade Högsbo och Östersund och laget gjorde mycket väl ifrån sig. Högsbo avgjorde med sekunden kvar och även Östersund fick slita hårt; jämnt skägg långt in i fjärde perioden. Imponerande insats som visar att matchform och tempo är det inget fel på i Solnagänget.

Innan kosan bär mot Solna ska vi mäta krafterna mot Central; laget som i serien vad gäller svenska spelare är det mest erfarna och rutinerade. Där finns mängder med basketfärdigheter och absolut kvalitéer att fightas om en topplacering, vilket också är lagets målsättning. Dock finns i nuläget inga ambitioner att gå upp i Damligan – men åtskilliga damligaår finns bakom Centrallinnena och vinnarinstinkten och attityden att ”vinna till varje pris” finns kvar i spelarna. Det väntar en härlig utmaning för våra långryggar; Central har ingen svag punkt men däremot en extra styrka i spelet runt korgarna.

Sparks ser fram emot att få tävla mot så högkvalitativt motstånd och hoppas naturligtvis på att kunna matcha motståndarna fullt ut och kampa om de rosa protokollen. Någonting vi vet är att vi lär oss ingenting om vi inte försöker och förmår ta oss an utmaningen med det uttjatade mantrat ”nästa boll”.