Visst är det underbart när det säger ”klick” och denna lördag klickade försvarsspelet för Sparks. Som coach är det en härlig känsla när moment och detaljer som ”pinpointats” faktiskt sitter där.

Sparks har haft två veckor med försvarsspelet i fokus och efter förra helgens seger, där försvarsspelet var en nyckelfaktor, fanns det förhoppningar om ännu en bra försvarsinsats, och ingen (förutom då möjligtvis Mark) kan ha varit besviken på vad som erbjöds från Sparkshåll i Arenan i dag.

Förutom några inledande skönhetsfläckar vad gäller den defensiva returtagningen var vi nästintill klockrena. Ledda av en inspirerat spelande Clara så var det nästintill stängt inledningsvis. Tre spelmål släppte vi till under hela första halvlek. Tillsammans med sju satta straffkast stannade Mark på blygsamma 13 poäng efter första halvan. Efter egenproducerade 31 poäng var det en klar, men inte säker ledning.

Det kan vara lätt att slappna av efter en så väl genomförd första halvlek, men inte Sparks denna söndag, tack och lov. Fortsatt inspirerat försvarsspel höll Mark på ensiffrigt i poängkolumnen ännu en period; nio poäng och faktiskt bara ett spelmål (sju straffkastpoäng).  Efter att Clara direkt inlett vår poängskörd i halvleken svarade firma Krsmanovic/Käll med att dela på nästkommande tio poäng och matchen var stängd.

Som sig bör lade sig inte Markspelarna ner och gav upp utan fortsatte att jobba på och fick i sista quartern visa de fina kvaliteter som finns i laget och vilket elände de kunnat ställa till för oss om vi varit på hälarna. Sluresultat: 64-43.

Stort plus till hela laget för en mycket väl genomförd match.

Nästa helg är det spelledigt i basketettan och då väntar i stället tre tuffa fighter i U19 SM i Södertälje. Jätteviktiga och bra matcher utan tre tunga pjäser på planen; Jelena, Tiffany och Alice, som alla faller för åldersstrecket.

Matcher där det gäller att fortsätta sätta försvarsspelet och också kliva fram och ta initiativ i anfallsspelet. Det är både tävlingsmatcher (SM-turneringen) och träningsmatcher (inför det fortsatt spännande basketettanspelet)