Det är nu klart att Wetterbygden Sparks  pointguard Lovisa Hjern har blivit kallad till svenska landslagets bruttotrupp till OS-kvalet i februari. WBTV fick en intervju med Lovisa där hon berättar om glädjen över att få göra debut i detta sammanhanget. Lovisa ser detta som ett kvitto på att det var rätt att ta steget och komma hit och utvecklas vidare som basketspelare i Wetterbygden Sparks.

Sportchef Dennis Aulander är väldigt stolt och imponerad av det mogna pointguardspel som Lovisa visat upp för sin låga ålder.

”Lovisa har tagit stora steg och har visat gång på gång hur viktig hon är för oss i Wetterbygden Basketball”, säger Dennis.

Dennis menar vidare att det stärker Wetterbygdens trovärdighet att få med spelare på landslaguppdrag. Han säger att det är en fjäder i hatten för spelaren men också för hela organisationen.

En stor anledning till att Lovisa kom till oss och Wetterbygden Sparks är vår rutinerade och skickliga coach Fransisco Pinto.

”Det här året har Pinto gett Lovisa och Ebba (Sjökvist) ett stort förtroende på en position som annars oftast innehas av utländska spelare och det är oerhört utvecklande”, säger den stolta sportchefen.