Efter en stark upphämtning lyckades Wetterbygden Sparks inte knyta till slutspelssäcken utan föll till slut 56-61 mot gästande Eos Lund efter att ha fått jaga matchen igenom. Eftersom Visby Ladies lyckades besegra Norrköping Dolphins så blir det en riktig rysare lagen emellan i slutomgången när Sparks ska till Åkeshov för att försöka betvinga Alvik Basket medan Visby Ladies tar emot Högsbo Basket på ”ö:a” – seger för Sparks och det är klart men det kan även räcka om Högsbo Basket besegrar Visby Ladies.

Wetterbygden Sparks inledning väckte obehagliga minnen från senaste hemmamatchen mot Telge Basket. Efter att Emina Busatlija inlett med ett ledningsskott fram till 3-0 dröjde det fram tills dryga halva perioden var spelad innan det var dags för nästa nätrassel; återigen Emina från favoritdistans. Det var inte förrän i nionde matchminuten som någon annan hemmaspelare noterade sig i poängkolumnen och det var Lollo Halvarsson som pillade i en lay up. Under tiden hade Leah Scott gjort 13 poäng för sitt lag och med hjälp av sina lagkamrater noterades 22 i bortakolumnen i första perioden. Förutom iskallt Sparksskytte och Leahs effektivitet var det returerna som helt dominerades av bortalaget.

I andra perioden fick Wetterbygden Sparks lite bättre träff, men framförallt bättre kontroll i försvarsspelet, och kunde krypa närmare; 23 – 28 i paus – klart spelbart. Utmärkande var att Wetterbygden Sparks hade bättre skottprocent än Eos Lund, men med hjälp av returer och bättre bollkontroll hade Eos Lund hela tolv fler avslut.

Den positiva hemmatrenden fortsatte i tredje perioden och med tian kvar var vi nästan ikapp; 42-43,och halvvägs in i avslutningsakten var Sparks i förarsätet, 52-50, och dessutom ett bollinnehav och en öppen trea, som dock missades. Matchen skulle dock avgöras från trepoängslinjen, men denna gången inte i Sparks riktning. Ett Eos Lund med 1/17 från trepoängsland bytte med sex minuter kvar in unga Sara Lundqvist för första gången i matchen. Sara som endast varit med i fyra matcher med snittspeltid på fyra minuter och hade 25 % på trepoängsavsluten räddes inte uppgiften. Vid ställningen 52-53 och knappa fyra minuter kvar påsades första trean i och i nästa Eosanfall var det da capo fram till 52-59. Ridå – nej inte riktigt. Med 30 sekunder kvar och underläge 56-59 spelade Sparks till sig ett helt öppet trepoängsskott, som dock var ring ut. Lollo Halvarsson fick tag på returen men när den inte omsattes i poäng var det slut på det roliga för hemmalaget.

I Wetterbygden Sparks drogs ett tungt lass av Jelena Krsmanovic som med 17 poäng och hög träffsäkerhet, fem returer, fyra assists och endast en turnover och därmed också välförtjänt utsedd till bästa Sparksspelare. Lollo Halvarsson, som vanligt, med en double-double – 2 x 16 vad gäller poäng och returer. Ett extra omnämnande också till Eira Borgh som kom från bänken tidigt i första halvlek och belönades med dryga 25 minuter på plan med bland annat fem returer, två poäng och ett stabilt försvarsspel som följd.