Det var ett decimerat manskap hos Wetterbygden Sparks som under söndagseftermiddagen kom till spel mot Norrköping Dolphins på dennes hemmaplan uppe i Stadium Arena. Trots en habil första halvlek (underläge med tre poäng, 39-42) så är det till slut hemmalaget som får titulera sig vinnare samtidigt som man därmed också tar revansch på första mötet som Wetterbygden Sparks lyckades vinna. Slutresultatet skrivs till slut till 77-60 i Dolphins favör.

Trots att hemmalaget rusar upp i en 8-0 ledning så låter sig inte Sparks vare sig nedslås eller stressas. Systematiskt äter man sig tillbaka in i denna söndagsmatiné och en stor anledning till detta var på grund av lagets amerikanska, Stephanie Gardner, som efter ett par mindre lyckade framträdanden den senaste tiden, nu kom och spelade som det anstår ett proffs. Med 22 poäng, åtta returer och fem assists var hon den spelare som det hände konstant mest kring matchen igenom.

Tack vare ett traditionellt zonförsvar så lyckas Sparks hålla jämna steg även under andra perioden mot ett hemmalag som vid denna tidpunkt av matchen alltmer börjar se mer och mer konfunderat ut, ledning Sparks 37-35. Framåt fortsätter Stephanie Gardner produktionen och har vi detta laget nu även fått värdefull draghjälp av Jelena Krsmanovic (bland annat minns vi hennes galna halvplansskott i slutsekunden av första perioden som innebar tre sköna poäng) och Louice Halvarsson, dock ändå underläge i paus med 39-42.

Trots medvetenheten och överenskommelsen att komma ut starkt och fortsätta spela respektlöst så blir det nästan helt motsatt i inledningen av andra halvlek för Dennis Aulander (vikarierande för Francisco Pinto som nyligen blivit förälder) och Peter Johanssons tjejer.

Med ett par kvicka turnovers och några missade enkla avslut framåt så tillåts Norrköping Dolphins göra 10-0 mot ett bortalag som alltmer framstår som att befinna sig kvar i omklädningsrummet vid tillfället. Inte blir det mycket bättre, eller lättare för den delen, att ta sig tillbaka i poängprotokollet när det är en sådan där ”ring-ut-dag”. Som ett av seriens bästa trepoängslag fram till dagens match så fanns det naturligtvis förhoppningar om att kunna bibehålla den statistiken även uppe i Stadium Arena. När vi nu sitter här och summerar dagens tillställning så gör vi det genom att konstatera att man skjutit 4/21 från nedre delen av stan och då blir det naturligtvis svårt i det långa loppet att hota ett mer storvuxet Norrköping Dolphins (totalt 50 returer idag).

I avsaknad av ett effektivt distansskytte så är det naturligtvis alltid av största vikt att komma till korgen. I första halvlek lyckades bortalaget komma till välgörenhetslinjen tio gånger medan antalet besök på samma linje endast uppgår till fyra gånger under de sista 20 minuterna av matchen, totalt sett en dålig kombination för Wetterbygden Sparks som nu vare sig skjuter i utifrån eller är tillräckligt aggressiva för att komma och skjuta mer straffkast.

När ett lag vinner alla fyra perioder så brukar det sällan vara orättvist när det laget till slut står som segrare efter slutsignal – inte heller denna gång uppe i Stadium Arena. Norrköping Dolphins vinner rättvist medan bortalaget vänder söderut med vetskapen om att många saker var bra (första halvlek) och att ännu fler saker behöver bli bättre (andra halvlek).

Det absolut viktigaste av allt just nu är att få tillbaka skadade både skadade spelare och ordinarie headcoach – då är vi övertygade om att det här laget går mot en ljus framtid och därmed också kan vinna den slutspelsplats som just nu ligger i potten.