Två formstarka lag står på Sparks meny till helgen när Superettan nu närmar sig sitt slut. Kosan ställs mot Stockholm för de två avslutande bortamatcherna.

På lördag väntar Fryshuset som i veckan tog sin första seger i Superettan genom att, efter en rivstart i första perioden som vanns med 19-4, ganska klart avfärda Solna på bortaplan. Vi hade en stentuff batalj mot ”Frysen” på hemmagolv i november; knapp vinst efter att 08:orna med sitt aggressiva försvarsspel tvingat fram hela 30 turnovers från oss.

För att kunna upprepa triumfen måste det till ett tryggare och mer bestämt agerande för vi kan inte vänta annat än att tas emot med varma servetter och samma defensiva anstormning när nu Fryshuset spelar sin sista hemmamatch i serien. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av det tempo och det fysiska spel som Östersund bjöd upp till förra lördagen; då kan vi vara med och kampa, men låter vi Fryshuset diktera villkoren blir det en tuff lördagskväll.

På söndagen väntar Norrort, som för bara två veckor sedan, utan några större problem, gav oss säsongens första förlust i Arenan.

Dags för revansch?

Chansen finns men då måste till en helt annan attityd i spelet än senast. Norrort var då klart hungrigare och vi bjöd inte alls upp till kamp. Norrort har gått starkt efter jul och jag tror att laget har ytterligare en växel att lägga in om det skulle behövas. Vårt mål måste definitivt vara att tvinga laget att spela sin bästa basket för att kunna stå emot oss och förhoppningen är att inte ens det ska räcka….

Nu tar vi Stockholm med storm!!