Efter skollov och spelledig hel är det åter dags att äntra golvet i Arenan för match; denna gången mot Fryshuset från Stockholm, ett lag som kommer att bli en hård nöt att knäcka.

”Frysen” ligger placeringen före oss i tabellen efter inkasserade tre segrar och två förluster; efter tre raka vinster och senast en imponerande 82-58 viktoria mot SBBK utveckling. Motståndarlaget är just ett ”lag”. Signifikativt är att man i segermatchen mot SBBK hade samtliga spelare i poängprotokollet, varav fem på tvåsiffrigt, och att speltiden fördelades mellan 15-25 minuter på samtliga spelare.

Laget har använt sig av 16 spelare under spelade fem matcher och speltid och poängfördelning ser i stort ut likadant i alla matcher som mot SBBK. Ytterligare att märka är att bästa poängplockare i de fem matcherna varit fem olika spelare.

Det finns alltså ingen specifik spelare att försöka ”plocka bort”, lika lite som vi förlitar oss på en spelares prestationer, utan det gäller för Sparks att ha fullt fokus på samtliga motståndare och spela tillsammans som ett lag, hjälpa och peppa varandra. ”Frysen” har utmärkta 1-1 spelare och när det hjälps är man duktiga på att hitta fria skyttar.

Vi behöver ligga rätt i positionsspelet, styra rätt och jobba intensivt i 1-1 försvarsspelet samt, när vi hjälper, ha fungerande andra- och tredjeroteringar. Efter en vecka med defensivt fokus där kommunikation varit ledordet hoppas vi att detta sitter. Då kommer ”Frysen” att få jobba för sina fria avslut och vi kan få en ”boost” till anfallspelet. Fryshuset spelar ett intensivt, och varierat, försvarsspel så det gäller att vi är igång och aktiva från start och det grundlägger vi genom vårt försvarsspel.

Allting tyder på att vi är redo för fight; viktigt då segrande lag sätter sig i en fin position i kampen om platserna 3-4 i serien, efter Eos och Högsbo som redan skaffat sig ett, ganska väntat, försprång. Vi går in i matchen för att vinna varje situation i spelet och när den är avslutad är det nästa boll som gäller…..