När Sparks Utveckling för tredje gången av tre betvingar serietvåan Nässjö innebär det även att seriesegern också rent teoretiskt är bärgad, och som en extra bonus vet vi nu att detta också räcker för att ta klivet upp i Basketettan Dam kommande säsong.

Efter en inledande steal från Ida G.  som via ett snabbt uppspel omsattes i två poäng av Hannah Wester så var tonen satt. Nässjö hängde med knappa halva första perioden; 10-7, men ett trepoängsspel av Stella var starten på tio raka Sparkspoäng och efter första perioden var Sparks i ledning med 27-11. Kanske gick det lite för lätt för andra perioden gick inte i coachteamets smak; vi blev passiva och bekväma både framåt och bakåt, vilket inte anstår ett lag som vill spela högre upp i seriesystemet. Vi skickar en tacksamhetens tanke till våra gröntröjade gäster som visade oss att den nivån vi visade upp i andra perioden inte är bra nog.

Den milda hårtorken i paus tog spelarna emot på sätt önskat och förväntat. Betydligt bättre på alla fronter, både framåt och bakåt och tredje quartern togs hem med 24-6. Glädjande fortsatte vi även i avslutningsakten att sätta lite bättre tryck i försvarsspelet och löpa golvet. När Agnes avslutade poängproduktionen med en bara-garn-trea från hörnet var också alla tolv hemmaspelare med i poängprotokollet; slutresultatet förkunnades till 96-47.

Stella poängbäst med 24, Ida G. 13 Hannah W. 12, Clara 11 och Lisa 10 var övriga på tvåsiffrigt. Därefter Elin 8, Asta 7, Agnes 3 samt Antonia, Felica, Tilda och Maria 2 vardera.

Lisa utsedd till dagens Sparksspelare, Antonias comeback/seriedebut och Claras eminenta energiinsats när det äntligen blev golvtid är tillsammans med Hannahs blockar, som kan göra en volleybollspelare avundsjuk, några ”höjdpunkter” att skriva hem om.

Att det nu efter två totaldominanta säsonger i ”tvåan” väntar spel i Basketettan är naturligtvis lika glädjande som välförtjänt och superviktigt. Att ge vår unga talangfulla och utvecklingsbara spelare under damligalaget tuffare och mer kvalitativa matchutmaningar är ett måste för att kunna erbjuda den individuella utveckling som eftersträvas. Det finns alltså månghövdade skäl till att ligga i!!