Vi var inte i närheten av att slå publikrekordet på 1322 åskådare men de som hade hittat till arenan denna lördag afton kan ändå tituleras ”vinnare”. Förutom att ”Sparks” vann matchen mot Mark med 58-45, kom det också in ett antal kramdjur till Rädda Barnen och starten på insamlingen för Barnfonden lovar gott. Vi tackar ödmjukt för ert stöd!

Varningen för Mark var befogad

Innan matchen varnade Sparkscoachen Johan Enbom för att Mark är ett lurigt lag att möta. Detta visade sig också vara en helt riktigt varning. Sparks startade strålande och tog tidigt ledningen med 11-0, där siffrorna kunde varit ännu större om skärpan i relativt enkla avslut varit där. Trots ledning med som mest 15 poäng och där Mark aldrig var i ledning, blev det ändå jämnt på slutet. Mark jobbade på och verkade inte störas nämnvärt av stundtals stark press från Sparks och en hel del bortkastade bollar. Mark fick ner Sparks ledning till bara 3 poäng med under 3 minuter kvar av matchen. I detta skede av matchen kliver några av planens bästa aktörer i hemmalaget fram. Danielle Elvbo, Hanna Käll och Alice Jernberg bidrar starkt till att Sparks kan avgöra en ganska tuff drabbning.

Ro båten framåt – tillsammans…

Att analysera den här matchen blir både enkel och lite klurig. Vi måste vara nöjda med all vi skapar 42 returer, 21 steals, tvingar fram 37 turn-overs och skapar hela 57 2 poängs avslut. Att trion som vi tidigare nämnt spelade riktigt bra och där Moa Nyberg och Clara Eidstedt jobbar hårt hela matchen är givetvis mycket glädjande. Vi behöver dock ha med hela laget när vi ska ro skutan framåt. Här behöver Sparks ha stenhårt arbete och energi från alla spelare över hela matchen, oavsett vad som står på resultattavlan, för att det här ska bli riktigt bra.

”- Jag har full förståelse för om inte alla spelare samtidigt har en topprestation i anfallsspelet. Det är naivt att tro det kommer hända särskilt ofta i vår sport. Men jag har svårt att acceptera att vi trots sämre dagar i anfall inte får med alla i det hårda arbetet i försvar och på returer. Här handlar det om inställning och karaktär och alla kan bidra och ha framgång. Jag är ändå nöjd med flera spelares prestationer och att vi vinner matchen mot ett svårspelat lag som Mark” summerar Johan Enbom matchen.

Danielle var lysande

Danielle Elvbo  var inför matchen södra Basketettans skyttedrottning med hela 18 poäng/match. I denna match står hon för 22 poäng, 8 returer, 5 steals och endast 2 turn-overs. Klart bra siffror från Pointguardpositionen. ”- Danielle var strålande i sitt försvarsspel idag och dessutom fick hon ett helt annat flöde i vårt anfallsspel, vilket vi behöver. Det finns ännu mer att hämta av hennes potential men idag höjde hon verkligen ribban i sin prestation” berömmer coach Enbom.

Dagens seger innebär att Sparks stärker platsen i topp-4 i serien. Fyra lag har alla sex poäng men där Sparks har inbördes segrar mot både Eskilstuna och Mark. För Sparks återstår det att möta SBBK Utveckling (nästa söndag) och Lobas (13 december), bägge matcherna hemma i Arenan.

Värmer hjärtat

Sparks är oerhört glada och stolta över att genom basket kunna stötta och hjälpa andra människor. Hela laget vill rikta ett varmt tack till alla som på matchen bidrog med kramdjur och skänkte pengar. Kramdjuren kommer överlämnas till Rädda Barnen i Jönköping/Huskvarna. Insamlingen till förmån för Barnfondens projekt för flickors skolgång och idrottande i Etiopien fortsätter till den 13 december. ”-Det här har blivit en hjärtesak för oss i Sparks och det känns oerhört bra och viktigt att kunna stötta och bidra på detta sätt. STORT TACK till alla som stöttar!” avslutar hela Sparks.