Lagbygget för WB Stars kommande säsong fortsätter för att få ett stark lag, där klubben också skickar en tydlig signal att ge nästa generation Stars-spelare möjligheten att tävla på en högre basketnivå. En riktningsförändring från tidigare säsonger, som nu resulterar i att följande spelare får en chans till hösten att visa att de vill slåss om en plats på Superettan-nivå hos Stars:

  • Isak Homelius: En av föreningens stora talanger som under flera år visat att han kommer höra hemma på högsta basketnivå. Isak som ännu bara är 15 år har redan börjat träna med vårt SE-lag, och på kort tid ödmjukt men tydligt visat att han kommer utmana övriga i laget om speltid i Superettan kommande säsong. En stor och stark spelare som har en strålande basketframtid för sig om han fortsätter jobba hårt varje dag. Det finns ju lite att brås på i släkten Homelius…
  • Noah Lindén: Årskurs 1 elev på Sandas basketlinje som överraskat stort sedan han kom till Huskvarna. Med en tydlig vilja att ta sig till toppen inom basketen, får Noah nu chansen att visa vad han går för i Superettan-truppen. Med bra längdoch ett bra skott kommer Noah bli en spelare som driver stark bakifrån i truppen, där han garanterat kommer ta speltid om inte de mer etablerade spelarna gör sitt jobb!
  • Erik Persson: Ytterligare en Sanda basketelev i årskurs 1 som tagit stora kliv med sin basket trots uteblivet spel detta år pga pandemin. Erik är en spelare som kommer jobba stenhårt varje vecka för att få bli en del av truppen 21/22, vilket kommer ge en sund konkurrens inom gruppen.
  • Albin Atovic: Albin är en egen produkt som gått hela vägen i klubben till att nu göra sitt andra år på Sanda basketgymnasium. Albin är en smart och mycket snabb spelare som kan stjäla bollar på plan som få, men som också genom smarthet på plan växer för varje år. Åter en spelare som vi lyfter upp från våra egna led och ger chansen på Sveriges näst högsta nivå för herrar. Nu hoppas vi Albin tar chansen när den kommit..
  • Emil Krook: En mycket lovande egen produkt född 2006, som tagit stora kliv i sin utveckling senaste åren, och nu får en chans att träna med vårt elitlag. Trots skador sista året så är Emil nu tillbaka bättre än någonsin och skall visa att detta är en nivå som han kan hantera med sin basket. Detta betyder att vi nu ger fem yngre killar i klubben en riktig chans att träna på en helt annan nivå än de varit vana vid.

Ansvarige Coach Krumesh anser efter att följt dem under våren på skolträningar att de alla är mogna nästa nivå. Det första vi sett nu på träning med elitlaget är att coach har helt rätt! Dessutom skickar detta signalen till de killar som tränar på nivån under att nästa gång kan det vara deras tur om de fortsatt jobba stenhårt på varje träning, då dessa platser inte kommer vara låsta under säsongen. De som jobbar hårdast kommer få chansen. En modell Wetterbygden Basketball verkligen vill jobba för nu och i framtiden!

Det finns fler spelare på ingång till Stars anno 21/22 som vi kommer presentera inom kort…Stay tuned! #Go Stars!