Efter att för tre veckor sedan vunnit övertygande mot Kalmar var det idag dags för returmöte mot samma Kalmar i U19. Stars spelare kände nog redan innan uppkast att detta skulle bli ännu en enkel vinst, och när man också skulle får coachning från herrlagets Gabo Loaiza var segern redan bärgad…men ack vad man bedrog sig.

Kalmar kom till match för att ta revansch, det syntes tydligt och med ett stabilt skytte så var det till en början bara Samuel Karlander som höll Stars kvar i matchen. Ett bristfälligt skytte i hemmalaget kombinerat med mycket svagt försvarsspel gjorde att Kalmar kunde både hålla jämna steg, och senare dra ifrån i protokollet. Coach Gabos spanska temprament började höras allt mer i den ödsliga hallen när spelet inte gick enligt plan. När vi når halvlek så har Kalmar en ledning med sju poäng och känner sig nog ganska bekväma.

I halvlek talar Stars om att ALLA måste upp i försvarsspelet och visa att man vill vara på planen, vilket direkt ger effekt. Erik Persson och Abbe Atovic börjar nu springa som de kan, och är under tröjan på sina motståndare som börjar visa klar irritation över det plötsliga uppvaknande från Starspojkarna. Johan Magnusson går in i färgen gång efter gång och lägger bollen i korgen eller dra på sig fouls. Noah Lindén visar att han både kan skjuta och ta bollen hela vägen. När vi går in i sista kvart har matchbilden svängt totalt och plötsligt ser Stars både större och starkare ut än helgonen från Kalmar.

Tyvärr har vi några spelare som inte kan hålla kylan, och i avslutningen så får Stars både Hannes, Johan och Noah utfoulade och laget ser plötsligt både kort och lite oroligt ut. Men coach Gabo som kommenderat stark press och dubbling på Kalmars bollhållare, blir idag vinnare med denna taktik, då Kalmar kastar bort massor av pass i slutet av matchen pga den hårda halvplanspress som Stars sätter. När slutsignalen ljuder i Sandahallen står Stars som vinnare med 79-69.

Bästa poängplockare Samuel Karlander och Noah Lindén, båda 21 poäng. En mycket stark start och avslutning av Samuel, superbra försvarsspel och några starka skott från Abbe, blev tungan på vågen denna eftermiddag. Matchen visade än en gång hur viktigt det är att komma till hallen och lämna hallen med högt huvud och känslan att man kämpat allt man kan…mer kan ingen kräva. Coach Gabo och undertecknad lämnar hallen med ett leende på läpparna efter ännu en seger, och killarna gör efter den svaga första halvleken, en bra avslutning.

Nu bygger vi vidare under veckan och hälsar på lördag Växjö välkomna att få uppleva kunskap och lärdom från Wetterbygden Stars HU19!