Stars vidare till omgång 2 i Svenska Cupen men inte utan besvär!

Wetterbygden Stars befann sig under söndagen i huvudstaden för första omgången i Svensk Cupen och möte med på förhand kanske det starkaste laget utanför SBL, Fryshuset Basket. De som trodde att detta skulle bli en promenad i parken fick ganska snabbt omvärdera sina tankar för detta skulle bli en match med två ansikten och där Stars andra halvlek räddade upp en högst medioker första dito.

Det är hemmalaget som inleder matchen klart mest inspirerat och också rättvist går upp i en fyrapoängsledning. Wetterbygden Stars har stått för många fina prestationer under de år man hållit på och då måste vi rimligtvis också i ärlighetens namn konstatera att frågan är om det någonsin varit så illa som under den första 20 minuterna uppe i Fryshuset? Vi vill inte på långa vägar förringa hemmalagets prestation men maken till så många tekniska fel och i allmänhet felbeslut tror vi aldrig vi sett Stars står för. Enda glädjeämnet i första halvlek var Adam Rönnqvists trepoängare från egen planhalva i slutsekunden av halvleken som ändå innebar ledning med två poäng efter 20 minuter, 45-43.

Andra halvlek ska bli bättre även om inledningen lämnar mycket övrigt att önska (turnover direkt vid första inkast). Den som går i täten och anför trupperna för Stars del är Adam Rönnqvist som under en sekvens under matchen hinner med konststycket att sätta två trepoängare inom fem (!) sekunder. Tack vare att de tekniska misstagen lyser med sin frånvaro under andra halvlek så kan Stars till slut nöta ner sin motståndare och vinner till slut med 104-78.

Adam Rönnqvist redan nämnd i bortalaget där även Moussa Kone (19 poäng och elva returer) och Jonathan Peleg (16 poäng och tre av fem från trepoängslinjen) förtjänar ett omnämnande. Mycket behöver bli bättre om det här ska bli den framgångsrika säsong man hoppas på i Stars-lägret men andra halvlek skvallrar ändå om att man besitter de kvaliteter som behövs. Hatten av för dagens värdar som naturligtvis kommer ställa tuffa frågor till sina motståndare i Superettan om den där åtråvärda förstaplatsen som leder direkt till spel i SBL säsongen 2020-2021.

För Wetterbygden Stars del väntar nu omgång 2 nästa helg och vem motståndaren blir då avgörs i detta nu uppe i Farstahallen där Hammarby Basket tar emot Norrköping Dolphins.