På lördag blir det sannerligen upp till bevis för Wetterbygden Stars när laget beger till Västmanland och Köping för möte med obesegrade Köping Stars. Det blir således ett möte mellan ett Stars och ett annat Stars och att hävda något annat än att det bokstavligen kommer krylla av stjärnor därute på planen under lördag eftermiddag, vore att inte respektera två lag vars spelare hittills imponerat stort i säsongsupptakten.

Köping Stars leds på ett föredömligt sätt från bakplan av en gammal ”Småland-bekanting”. Under några säsonger ledde Aleksa Solevic Nässjö Baskets styrkor i Svenska Basketligan och rev redan då stora hål i motståndarnas försvar. Under årets inledning av Superettan har Aleksa redan hunnit sätta stora avtryck, oavsett om det kommit och handla om eget ”poängmakeri” eller hjälpa en lagkamrat med dennes ”poängmakeri” i form av assists. Den vindsnabbe pointguarden ligger i topp i bägge statistikkolumner och kommer självfallet föranleda ”dubbel” bevakning på lördag från Wetterbygden Stars sida.

Aleksa Solevic till trots, Köping Stars är så mycket mer. Här finns det kvaliteter på alla positioner och dessutom ett djup som inte många andra lag kan matcha upp. Tyvärr verkar det som att Köping Stars amerikan, Stanford Brown, inte kommer komma till spel på lördag eftersom han är under utredning med anledning av två incidenter i samband med Köpings matcher mot Malbas Basket och Djurgården Basket. Om detta är en för- eller nackdel för Wetterbygden Stars låter vi vara osagt, vi nöjer oss bara med att konstatera att det är alltid tråkigt när de bästa spelarna av någon anledning inte kan delta.

Just detta faktum gäller ju i allra högsta grad vårt eget Wetterbygden Stars och Franco Kouagnia som i skrivande stund inte fått klart med sitt arbetstillstånd hos Migrationsverket. Det är klart att Wetterbygden Stars är ett lag med Franco i laget och ett helt annat lag utan honom. Detta har ju märkts inte minst i returtagningen de senaste matcherna där både Luleå Steelers och Alvik Basket vållat Wetterbygden Stars både utmaningar och problem. Om Wetterbygden Stars har några som helst ambitioner att åka och stjäla en match i en av de mest svårspelade hallarna Superettan har att erbjuda, Karlsbergshallen inför sin månghövdade publik, så lär man naturligtvis behöva göra något extraordinärt när det handlar om just returtagningen på lördag.

Om man lyckas med detta, framförallt med att freda egen korg och hålla Köping Stars på ett skott, så har man bevisat, både för sig själva och sin omgivning, att man har gott om alternativ när det handlar om offensiva vapen (även om Francos närvaro i tresekundersområdet är saknad) i form av kvickhet, mod och skytte.

Vi kan nog alla vara överens om att det på lördag spelas en superintressant basketmatch mellan två lag som bevisat att man hör hemma i tabelltoppen.

Återstår och se på lördag vilka som kan titulera sig själva ”Stars” med stort ”S” och vem som får nöja sig med ett litet ”s”.

Köping Stars-Wetterbygden Stars
Lördagen den 4 november
Karlsbergshallen
15.00