Enda sedan det stod klart att Wetterbygden Sparks och Hannah Green beslöt sig för att gå skilda vägar har arbetet med att hitta hennes ersättare pågått oavbrutet. Nu har det arbetet utmynnat i att man valt att kontraktera den 170 cm långa och 26 år gamla pointguarden från Glassboro, New Jersey, USA.

Efter tre år på college i Maimi (Florida) så bar det säsongen 2014-2015 iväg på det första utlandsäventyret för Stephanie Gardner, närmare bestämt till Rumänien och CS Universitatea Cluj Napoca. Där gjorde Stephanie snabbt gjorde sig ett namn som en pålitlig poängplockerska med dryga 16 poäng per match. Säsongen efter dök Stephanie Gardner upp i Mexico och klubben Quetzales de Sajoma där hon hamnade på en andraplats i poängligan med fina 19,8 poäng per match.

Via Grekland och Serbien säsongen 2016-2017 dök hon ifjol upp i den litauiska ligan (LMKL) genom att representera Suduva-Mantinga Marijampole. Under 30 spelade matcher snittade hon 12,6 poäng, tre returer och fyra assists per match. Under fjolårssäsongen hann hon också tillsammans med sitt klubblag delta i den renommerade BWBL (Baltic Women Basketball League) där Stephanie snittade dryga nio poäng, fyra returer och fyra assists (bäst i hela BWBL) på 13 matcher.

Nu fortsätter alltså proffssejouren för Stephanie Gardner i Sverige och Wetterbygden Sparks, något som lagets sportchef, Dennis Aulander, säger följande om:

Efter att det stod klart att Hannah Green inte längre skulle stanna hos oss så har vi vänt och vridit på alla möjligheter gällande vilken typ av spelare vi skulle ersätta Hannah med. Nu landade vi i att det var på pointguardsidan vi ville stärka upp och att få in en etablerad och rutinerad spelare som Stephanie Gardner i detta skede av säsongen känns naturligtvis bra. Vi hoppas att Stephanies inträde ska ge laget energi och bidra till att vi nu förfogar över ytterligare ett, förutom de vi redan har, hot i laguppställningen, säger Dennis Aulander.

Stephanie Gardner som nu alltså inleder sitt femte år som professionell basketspelare säger så här apropå att det nu blir en sväng till Skandinavien, Sverige och Jönköping:

För mig var det av största prioritet att få komma till en liga innehållandes tuffa och utmanande matcher. Jag känner några spelare som både spelat och spelar i SBL och fått fina vitsord av vad svensk dambasket och SBL har att erbjuda. Lika viktigt var det naturligtvis att få chansen att komma till en organisation som värdesätter mina kvaliteter som basketspelare och här känns Wetterbygden Sparks som en bra lösning för mig. Såvitt jag har förstått det så är laget och föreningens ambition att ta sig till ett hägrande slutspel och självklart ska jag göra allt i min makt för att det ska bli så, säger Wetterbygden Sparks senaste nyförvärv, Stephanie Gardner.

Stephanie Gardner och Wetterbygden Basketball hoppas att matchdebuten blir redan nästa vecka uppe mot A3, Umeå – återstår att se om Migrationsverket tycker samma sak.

Fakta Stephanie Gardner

Spelar med tröjnummer # 0
26 år
170 cm

Nyligen signat avtal (1 år) med Wetterbygden Sparks