Efter att ha besegrat Lobas Basket i den senaste hemmamatchen står Wetterbygden Highlanders återigen på Idrottshuset, Arenans blåa gummimatta på lördagen för att ta sig an en av seriens absoluta favoriter, IK Eos från Lund, en monumental utmaning på alla sätt och vis.

Det finns många anledningar till varför IK Eos de två senaste säsongerna firat stora triumfer i Superettan men, där den kanske enskilt allra största, handlar om att IK Eos verkar vara ett kollektiv som uppenbarligen ser ut att trivas i varandras sällskap. Leenden på allas läppar, högt i tak, allas delaktighet och som sagt glädje är något som kommit att symbolisera detta lag de senaste åren, allt i kombination med kompetens, hårt arbete och attityd har tagit dem till den plats de idag befinner sig på (topplag i Basketettan/Superettan).

För Wetterbygden Highlanders handlar det om att våga ta fighten, stå upp och fortsätta våga i lika stor utsträckning som var fallet i den senaste matchen mot Lobas Basket. Vi måste också våga att ställa krav på varandra i den bemärkelse att vi ”gör det vi vet vi kan” där ute på banan och inget annat. I matcher mot denna typ av motstånd blir man hårt straffad om man helt plötsligt frångår det vi bestämt på förhand och ”ger sig ute på egna strapatser”.

Wetterbygden Highlanders ser fram emot möjligheten att få mäta våra krafter mot ett motstånd som är något av det starkaste vårt seriespel har att erbjuda och lovar att sälja oss dyrt. Vi vet vad vi är kapabla till i våra bästa stunder, vår utmaning ligger ”bara” i att förlänga dessa bra stunder – en utmaning god som någon!