Helgen den 14-16 september arrangerar Wetterbygden Basketball tillsammans med John Bauer Hotel inne i Jönköping för andra året i rad ”John Bauer Hotel Cup”, en försäsongsturnering med både internationella och nationella inslag på både dam- och herrsidan – helt enkelt ett lystmäte för alla basketentusiaster i Vätterbygden med omnejd och en möjlighet för hemmasupportrarna att få en första glimt av sina favoritlag inför seriepremiären i slutet av månaden!

På damsidan kommer vi ha internationellt besök i form av de danska mästarinnorna, Hörsholm 79:ers. Laget coachas av Jesper Krone, tillika dansk förbundskaptenen för det danska seniordamlandslaget. Ifjol besegrade man Stevnsgade med 3-2 i matcher och kommer till spel i John Bauer Hotel Cup med den tydliga ambitionen att förbreda sig på bästa möjliga sätt för att kunna ge sig själva chansen att vinna ytterligare ett danskt mästerskap. Turneringen kompletteras av Eos Lund och Högsbo Basket där framförallt det sistnämnda laget kommer förfoga över en importduo som heter duga, eller vad sägs om Tiasha Gray (bäste guard och MVP i Basketligan dam säsongen 2016-2017 och Alexis Ryder (bästa returtagare i Basketligan dam ifjol)? Här kommer Wetterbygden Sparks få något att bita i, både vad gäller under John Bauer Hotel Cup och under kommande seriespel.

Något att bita kommer även Wetterbygden Stars att ha den aktuella helgen.

Hela vägen från Jämtland och Östersund kommer headcoach Torbjörn Gehrke med ett Jämtland Basket som av många, inklusive dom själva, räknas som en seriös utmanare när de allra ädlaste medaljerna ska delas ut senare nästa vår. Om det kommer räcka hela vägen återstår att se men att man förfogar över en av de starkaste laguppställningarna man någonsin förfogat över behöver ingen betvivla.

10 mil härifrån hämtar vi sen ett Borås Basket som fortfarande väntar på ”Det Stora Genombrottet”.

Varje år de senaste tio säsongerna har man förfogat både över en både attraktiv (rolig) och stark laguppställning men ändå inte lyckats nå hela vägen fram. Nu är det den tiden på året som optimismen återigen flödar i Sjuhäradsbygden med omnejd och ett första kvitto om Borås Basket har arsenalen att gå hela vägen denna säsong och tillfredsställa en hel bygd får vi under John Bauer Hotel Cup. Sista laget att komplettera turneringen på herrsidan blir Randers från Danmark, ett Randers som så sent för ett dygn sedan (söndagen den 2/9) lyckades vända ett tio poäng stort underläge mot Wetterbygden Stars nere i Köpenhamn till seger med två poäng efter att Köping-bekantingen från ifjol, Stanford Brown, avgjort med en trepoängare på slutsekunden.

Detta blir naturligtvis ett optimalt test på alla sätt och vis för Francisco Pinto och Boris Balibreas respektive lag.

Matcherna hittills har vittnat om lagens inneboende kapacitet där man stundtals visat vad man är kapabla till både offensivt och defensivt. Sparks första match, och framförallt andra halvlek där, mot danska ligatvåan Stevnsgade under helgen som gick, skvallrar om att det är en tempostark och vältränad upplaga av Wetterbygden Sparks där kanske framförallt en viss Louice ”Lollo” Halvarsson ser starkare ut än någonsin.

För Wetterbygden Stars handlar det i första hand om att ha hela laget tillgängligt för spel. Under matcherna nere i Danmark sakandes Logan McLane, Guim Exposito, Joaquin Portugues och Mathias Liljeqvist (alla av olika anledningar) vilket fick tillföljd att övriga åtta spelare matchades hårt under de tre matcherna på de dryga två dygnen man befann sig i huvudstaden hos våra grannar i syd. Det ska onekligen bli spännande att se vad laget kan prestera när laget är intakt, varför inte redan under John Bauer Hotel Cup?

Aktuellt spelschema för John Bauer Hotel Cup finner ni på följande länk:

https://wbbasket.se/john-bauer-hotel-cup-2018/

Wetterbygden Basketball har tagit beslutet att bjuda in alla basketvänner för den modesta summan av 50 kr per dag – då inkluderar det alltså inträde på ALLA matcher den aktuella dagen.

Varmt välkommen till John Bauer Hotel Cup 2018!