Sanda Basketgymnasium har precis avslutat sin antagningsprocess som inneburit två stycken antagningstillfällen (december och januari) med innehåll såsom intervjuer, läkarundersökning, elevenkät, fystester, information till både de sökande och dess familjer samt naturligtvis basketspel i dess olika former. Vi kan nu förkunna vilka elever som erbjudits plats på Sanda Basketgymnasium inför läsåret 2016-2017 (utan inbördes rangordning):

Pojkar:

Alfred Carlqvist, Jönköping
Joel Rosengren, Mölndal
Elliott Lindell, Jönköping
Jakob Jonsson, Jönköping
Erik Juhlin, Arvika
Joakim Hägerth, Österåker
Sebastian Sjöberg, Kalmar
Simon Toulikas, Kalmar
Andreas Samardzija, Jönköping

Flickor:

Ebba Sjökvist, Jönköping
Maja Leidefors, Jönköping
Isabell Ahlblom, Malmö
Besjana Shala, Nyköping
Hannah Wester, Jönköping
Denise Stenius, Nyköping
Agnes Hall, Östersund

Dennis Aulander, verksamhetsansvarig på Sanda Basketgymnasium, kommenterar årets antagning på följande sätt:

”Vi är självfallet enormt stolta och lyckliga att Sanda Basketgymnasium fortfarande har en sådan attraktionskraft ute bland landets unga basketspelare oavsett RIG eller ej. Årets starka antagning är ett kvitto på detta”, säger Dennis Aulander.

– ”Det är med stor glädje vi konstaterar att vi i år lyckats attrahera både elever från vår egen kommun och elever utifrån, allt detta i en tuff konkurrens med inte minst våra riksidrottsgymnasier i både Luleå och Mark. Att en ung talang, tillika landslagsspelare, som Ebba Sjökvist väljer att det bästa för hennes utveckling är att stanna på hemmaplan, trots lockelser från både när och fjärran, stärker oss i vår tro att det vi åstadkommer här på Sanda Basketgymnasium, i kombination med vårt föreningsliv, tillhör toppskiktet av det Basketsverige har att erbjuda gällande kombinationen basket och gymnasiestudier. Vi hade inte kunnat vara stoltare”, avslutar Dennis Aulander.