När vi i somras gick ut med den nya satsningen i Sparks, och samtidigt basunerade ut att en målsättning var att spela Superettan redan i år, var det en del som höjde på ögonbrynen. Vi hade ju inte ens skjutit ett enda skott i den nya satsningen! Efter en höst på stundtals stapplande steg och med nya lärdomar från match till match är vi här. Vi spelar Superettan!

Central är först ut

Första matchen spelas redan nu på lördag, 10 januari, i Jönköpings Arena. För motståndet står det minst sagt rutinerade Central. Spelare som Jennie Tingwall, Madde Lindqvist, Helena Klackenberg, Nina Risto och Jennie Lidgren, för att nämna några, har varit med ett tag och har dessutom varit bra på en ”lite” högre nivå än vad vi själva fått varit med om ännu. Utmaning? Självklart! Tufft? Säkerligen! Omöjligt? Aldrig!!! Att Central som förening har Damligaambitioner är roligt och friskt. Med det lag de kan ställa upp med känns det som de har en spännande stomme och kan ta klivet upp, kanske redan i år.

Julledigt och länge sen vi matchade

Sista matchen i Basketettan spelades för oss i mitten på december. Nu nästan en månad senare är det dags för nästa tävlingsmatch. Redan i höstas inför den första matchen sa vi att vi behöver tid. Vi blev också bättre och bättre i våra prestationer innan jul. Lite på samma sätt är det nu, vi behöver lite tid. Superettan är en annan nivå och framför allt lagen i den norra Basketettan känns på förhand snäppet vassare.

”- Jag tror vi behöver förstå att motståndet är på en lite annan nivå än det var innan jul. Det ska dessutom bli väldigt roligt att få möta Centrals rutinerade lag, så mycket erfarenhet och kunskap det finns i det laget. Vi kan ju inte annat än att gå ut och släppa eventuella handbromsar och mäta våra krafter mot ett tufft men roligt motstånd” säger Johan Enbom om motståndet.

Vässar spelet

Fram till lördag handlar det mycket om att vässa vårt eget spel. Vi behöver hitta tryck och skärpa i alla detaljer vi jobbade med i höstas. Central har en hel del ”insidekraft” som vi också behöver titta lite på hur vi taktiskt ska spela mot. ”-Det ska bli lite spännande att se hur Hanna Källs landslagserfarenheter efter nyår står sig mot Centrals insidespelare. Vi behöver helt säkert hitta lösningar för att matcha detta och Hanna i högform skulle hjälpa mycket” avslutar Coach Enbom tankarna inför matchen.

LÖRDAG 10 JANUARI kl. 12:00 i Arenan är det uppkast!

Kom och heja!