När Wetterbygden Stars under söndagen beger sig de dryga 38 milen norrut så hamnar man närmare bestämt på en plats som kommer innebära att det blir lite av ”upp till ett bevis” för ett lag där det kanske gått lite för enkelt den senaste tiden. Alvik Basket, ”Mesta Mästarna” med sina 19 SM-guld, på bortaplan i Åkeshovshallen är något av det tuffaste man kan råka ut för i Superettan och borde betyda ett gratis adrenalinpåslag för söndagens bortalag.

29 oktober var den senaste gången som lagen drabbades samman, den gången på Wetterbygden Stars hemmaplan i Huskvarna Sporthall och den gången med hemmalaget som segrare, dock inte utan fight, 88-83. Det som skiljer förutsättningarna åt då från nu, är det faktum att det nu tillkommit några viktiga pjäser i respektive lag. Då var inte Alvik Baskets stora hot under korgarna, Richard Hartman, med vilket iofs inte Wetterbygden Stars stora spelare heller var. Det ska således bli spännande att följa söndagens matchup under korgarna lite extra mellan nämnde Hartman och bortalagets Franco Kouagnia och Waly Niang – det lär smälla lite extra i respektive tresekundersområde, återstår och se vem som smäller högst på söndag?

In i laget för Wetterbygden Stars sedan matchen i höstas har också Albin Häll-Eriksson kommit, och som senast i hemmamatchen mot Trelleborg Pirates, fick visa vilka offensiva kvaliteter han besitter. Wetterbygden Stars bakplan tillhör seriens absolut skickligaste med den alltid lika effektive Guim Exposito i spetsen.  Även Alvik Basket förfogar över en bakplan som sannerligen inte går av för hackor eller vad sägs om spelare som Anton Miller, Papy N’diaye, Joel Svensson, Anton Julin och Oscar Jernberg? Den som dock vållade störst skada för Wetterbygden Stars  i det senaste mötet var otvivelaktigt den 201 cm långe powerforwarden Emil Häglund som med sina 29 poäng då, och stort spel sedan dess, lär ha satt sig i respekt hos spelare och ledare i Wetterbygden Stars.

Matchen på söndag är viktig för bägge lagen. Viktig för Wetterbygden Stars som fortfarande drömmer om att närma sig Köping Stars och Djurgården Basket däruppe i tabelltoppen och viktig för Alvik Basket om man har ambitioner att hänga på ”topp-4”.

Till alla supportrar i Wetterbygden Stars kan vi meddela att matchen går att bevittna via Alvik Baskets egenproducerade Web-TV och detta endast för 29 kr. Ni finner all information via länken nedan:

https://solidsport.com/alvikbaskettv/watch/alvik-basket-wetterbygden-stars

FEEL THE ACTION!

Alvik Basket-Wetterbygden Stars
Söndagen 11 februari
Åkeshovshallen
16.00