Efter förra helgens viktorior för Sparks respektive Stars är det till helgen dags för Svenska Cupen att komma hem till Huskvarna Sporthall. Matchdag är satt till söndagen den 22 september och först ut är Sparks som får sig en riktig värdemätare när man tar emot Alvik Basket som enligt alla ”förstårsigpåare” är det lag som på förhand kan komma och utmana Norrlandslagen, Luleå Basket och A3 Basket, Umeå. Direkt efter den matchen är den sen dags för Stars att begå debut på hemmaparkett när man hälsar välkommen till ett Norrköping Dolphins som ömsat skinn inför stundande säsong.

Wetterbygden Sparks gjorde, för att vara den här delen av säsongen, en helgjuten insats nere i Oskarshamn i söndags och kunde komfortabelt hålla Visby Ladies på 31 poängs avstånd. Det var många som imponerade under den matchen men kanske imponerade ändå försvarsspelet allra mest och det lär behövas även på söndag mot ett Alvik Basket som har sina primära hot på de stora positionerna. Här huserar en av världens (!) bästa spelare genom tiderna, Janel McCarville och vid hennes sida har hon landslagskandidaterna Paula Juhlin och Elin Ljunggren där framförallt den förstnämnda har gått ”loss” här på försäsongen (bland annat 35 poäng i träningsmatchen mot Telge Basket häromdagen). Matchen blir en härlig utmaning för ett Sparks som på pressträffen under onsdagen utsågs till det lag som har störst potential att överraska i årets SBL – här kommer första riktiga testet, hur pass väl står man sig i konkurrensen?

Wetterbygden Stars blandade och gav upp i Fryshuset men när likväl krutröken lagt sig så hade man avfärdat det bästa laget utanför SBL i årets upplaga av Svenska Cupen, Fryshuset Basket (till vardags hemmahörandes i Superettan). Den genomköraren kan komma och visa sig vara väldigt betydelsefull när det nu vankas betydligt tuffare motstånd i omgång 2. Norrköping Dolphins har som sagt bytt ut en stor del av sitt lag gentemot föregående år och inte minst lär avsaknaden av Sveriges bästa basketduo på herrsidan de senaste åren, Joakim Kjellbom och Mikael Lindqvist märkas av. Även på ledarsidan är det nytt och där gör Mikko Riipinen (tre år på Sanda Basketgymnasium) en intressant debut som headcoach. Om man ser till försäsongen så lär Dolphins har sina största hot från bakplan där framförallt spelare som Tyre Gathright och Kareem Canty lär göra Stars spelare väldigt medvetna om sin närvaro. Att Stars kan göra poäng framåt står bortom alla tvivel, frågan är om Stars också besitter verktygen att stoppa sina motståndare defensivt? På söndag kommer första riktiga testet.

Wetterbygden Sparks-Alvik Basket
Söndagen den 22 september
14.00
Huskvarna Sporthall

Wetterbygden Stars-Norrköping Dolphins
Söndagen den 22 september
17.00
Huskvarna Sporthall

Information om matchbiljetter hittar du på https://wbbasket.se/biljetter

Kan du inte vara på plats i Huskvarna Sporthall så går det utmärkt att köpa hem matcherna via Solidsport via följande länk: https://solidsport.com/sbbf/svenska-cupen-basket/calendar

Varmt välkomna till andra omgången av Svenska Cupen säsongen 2019-2020!