Det har nu gått någon dag sedan beslutet att avsluta vår säsong i förtid med anledning av Coronaviruset (Covid-19). Det väcker känslor, såklart. Vi anser att Svenska Basketbollförbundet agerat snabbt, klarsynt och tydligt och vi är stolta att tillhöra en sport som visar både mod och handlingskraft i dessa svåra tider.

På andra sidan av detta beslut så finns såklart en mängd känslor. Det här var inte hur vi hade önskat att säsongen slutade.

Vi såg fram emot att få mäta krafterna i det stundande SM-slutspelet med både Sparks och Stars men lika mycket mot vår representation på både pojk- och flicksidan i årets upplaga av Scania Cup. Inte heller blir det nu någon resa till Kinna för vårt specialbasketlag (spelare med en intellektuell funktionsnedsättning) som därmed alltjämt får fortsätta vänta på inträdet i den fantastiska gemenskapen som SJ Basketligan Special innebär. Alla ungdomsmatcher som nu inte blir av: vi lider naturligtvis med er, alla våra yngsta basketentusiaster.

Vi är många som drabbas av gårdagens besked men kom ihåg en sak: det är inte synd om oss.

Våra sympatier går istället till alla de som drabbats och till ett jordklot, en värld som alldeles uppenbarligen behöver vår hjälp. I den bemärkelsen var torsdagens beslut att ställa in basketsäsongen ett både nödvändigt och enkelt beslut och något som vi i Wetterbygden Basketball ställer oss bakom.

Oavsett om det var ett både nödvändigt och enkelt beslut så betyder det inte att det känns mindre snopet och än mer vemodigt att konstatera det tog slut så hastigt. Vi har haft förmånen att jobba med helt fantastiska lag, individer och ledare i år, allt från våra representationslag i SBL hela vägen ner till basketskolan – ni har alla gjort oss stolta från dag ett och vi har njutit varenda sekund av att se er representera vår förening på bästa tänkbara sätt.

Ibland vinner man och ibland förlorar man. Det är tjusningen med idrott.

Hade det varit enkelt hade det inte varit roligt.

I just detta sammanhang är just ”vinst eller förlust” ovidkommande. Vi vet precis hur mycket hjärta och själ varenda spelare och ledare med den stolta, blå järven på bröstet lagt ner under året och för det kommer vi vara er evigt tacksamma. Vi vill skicka ett extra tack till våra SBL-spelare i Sparks och Stars som oförtröttligt ställt upp som fantastiska ambassadörer inom ramen för vårt ”Project Reach”, ett arbetet som mångt och mycket innebär att vi kan titulera oss vinnare, inte bara på plan, utan såväl som utanför densamma.

En basketförening är dock inte bara spelare och ledare.

Vi vill även på detta sätt ta chansen att uttrycka vår eviga tacksamhet till alla våra fantastiska funktionärer och samarbetspartners – utan er inget Wetterbygden Basketball. Vi hoppas att alla våra spelare, ledare, funktionärer, samarbetspartners och publik håller sig friska och att vi ses igen i sporthallarna runtom i Sveriges vackraste bygd till hösten när vi går mot nya framgångar tillsammans.

Tack för allt ni alla gör för oss – ni är bäst!

Ledningen i Wetterbygden Basketball