Efter att få rikligt på pälsen i lördags på hemmaplan mot Djurgården Basket så är det återigen dags för Wetterbygden Highlanders att hoppa upp i sadeln och njuta av vad framtiden har att erbjuda. Först ut i denna framtid är Högsbo Basket, en motståndare som man stöter på redan under tisdagskvällen nere i Göteborg och Gothia Arena.

När lagen möttes i början av december i Jönköping så var det början på en magisk julavslutning för Wetterbygden Highlanders. Först besegrade man redan nämnda Högsbo Basket efter dubbel förlängning för att sen helgen efter besegra Eskilstuna Basket, även det efter förlängningsspel, två segrar som är den direkta anledningen till varför man är där man är i dag i och med spelet i Superettan.

Vi kan vara tämligen säkra på att tisdagens hemmalag nere i Göteborg kommer göra allt i sin makt för att utkräva revansch efter förlusten tidigare i julas, en match som man nog anser sig ha vunnit både en och två gånger innan man hittade ett sätt att förlora densamma. Desto starkare då av Wetterbygden Highlanders att finna ett sätt att vinna den aktuella matchen även om den som sagt tycktes vara förlorad ett flertal tillfällen.

Wetterbygden Highlanders åker till Göteborg med fullt manskap vilket innebär att Kemal Omerbasic kommer till spel efter att ha blivit pappa för första gången så sent som i lördags. Även Joel Penndal gör comeback i laget efter att ha suttit i matchen mot Djurgården Basket med en stukad fot.

Dennis Aulander, coach i Wetterbygden Highlanders, ger oss sina tankar inför tisdagens batalj på västkusten:

En viktig match för båda lagen med framförallt mycket prestige i potten. Både spelare och ledare känner varandra väl och min gissning är att det är många som kommer vilja göra mycket ikväll för att kunna ha rättigheterna att skryta mest i sommar. Som vanligt blir det en utmaning att komma och spela i en av de mest svårspelade hallarna i basketsverige och dessutom mot en, för att vara Superettan-nivå, mest erfarna motståndarna serien har att erbjuda. Det ska bli spännande och se hur vi studsar tillbaka efter förlusten senast mot Djurgården, jag förväntar mig mycket karaktär ikväll, inte minst från vårt mer etablerade garde, avslutar Dennis Aulander.

Har ni inte möjlighet att vara på plats i Gothia Arena ikväll kan ni följa matchen via livestats på basket.se – uppkast 19.00!