Telge Basket satte på ett effektivt, och för Wetterbygden Sparks del, smärtsamt sätt punkt för hemmalagets segersvit efter att, utan större besvär, kamma hem lördagseftermiddagens kamp, eller förlåt – match, med 72-54 efter ledning med hela 53-29 i paus.

Efter att Jelena Krsmanovic sprungit in 2-2 efter dryga minuten spelad skulle kommande fem minuter bli rena hårtorken för Sparks. Telgespelarna, främst ledda av på förhand utpekade Klara Lundqvist och Deanna Weaver, virvlade runt å det grövsta på parketten i Huskvarna Sporthall. Tjugofem (25) raka poäng bokades in på bortakontot innan Wetterbygden Sparks, via Jelenas händer, sköt i en trea till 5-27. Telge Basket var vassare i precis allting och inte minst nämnda firma Lundqvist/Weaver gjorde nästan vad de ville; 21 respektive 19 poäng i halvlek och till det bl. a vardera tre steals.

Matchen var naturligtvis över, innan den knappt hade börjat. En viss uppryckning skedde, främst i den avslutande perioden, men all dramatik var då sedan länge förbi. I det stukade hemmalaget var det, som vanligt, Louice Halvarsson som lyckades bäst; en rejäl double-double med 17 poäng och 19 returer samt även fyra kraftfulla blockar. Emina Busatlija gav det bästa understödet med 16 poäng och 6 returer och två, inte lika kraftfulla – men dock – blockar.

Ingenting kan ta ifrån Telge Baskets prestation. Sparks bockar, bugar och gratulerar till en väl genomförda match – vi kammade noll mot ett klart bättre lag – tufft, men ett faktum.

Det finns ingenting annat att göra än att bryta ihop och samla kraft för nästa lördags bortamatch mot Uppsala Basket. Ska det på allvar aspireras på en slutspelsplats så är detta en match som bör vinnas!