Som 17-åring har hon redan hunnit med två säsonger i Wetterbygden Sparks färger. Nu är tanken att hon ska ta nästa steg och bli den där pålitliga pointguarden som alla, inklusive hon själv, önskar. Med en sällsynt kvickhet har hon på allvar börjat hitta vägar fram igenom motståndarnas försvar och när hon nu även börjat addera spelförståelse som det anstår en pointguard i landets högsta serie, så finns det all anledning att se an framtiden med tillförsikt. Wetterbygden Sparks är mycket glada över att se Tilda Sjökvist i laguppställningen även kommande säsong!

Med ett år kvar på gymnasiet så är det en förväntansfull Tilda Sjökvist som nu tar sikte på den kommande sommarperioden, en synnerligen viktig period om man som i Tildas fall har stora ambitioner med sin basketkarriär:

Jag känner att jag tagit stora kliv det här året i Wetterbygden Sparks och målsättningen kan därför inte vara något annat än att fortsätta arbetet med att utveckla hela min repertoar. Det här blir mitt sista år på gymnasiet och det var fullt naturligt att stanna kvar här. Jag är redan nu superspänd på vad den kommande säsongen har att erbjuda, säger Tilda Sjökvist.

För Sparks headcoach, Krumesh Patel, fortsätter arbetet med att forma nästa års upplaga av Wetterbygden Sparks och där är Tilda Sjökvist naturligtvis en viktig pusselbit, inte minst för den utvecklingskapacitet Tilda besitter:

Tilda really showed what she can do at the SBL level this season, the plan now is to be more confident in her own ability and to keep pushing her development. She really has the ability to influence the game on both ends of the floor, so something we want her to continue to grow with, säger Krumesh Patel