Efter förlusten mot Högsbo i tisdags och headcoach Frasses bortovaro för landslagsuppdrag med damlandslaget väntade vi svar på vad för virke det är i Sparksspelarna denna säsongen – svaret blev positivt!

Vi startade matchen hel ok, men Västerås hängde i, mycket tack vare starkt 1-1 spel som vi inte riktigt hanterade på önskvärt sätt.

Några viktiga minuter i slutet av andra perioden då våra ”bigs” firade stora triumfer gick vi från 30-20 till 40-20 (inkluderande en läcker steal på inkast från Alice). Halvtid; 43-22, efter vägvinnande spelledarskap från Jelena och Frida samt träffsäkert skytte från Anna och Alice (stavas 100 %).

Glädjande nog så startades tredje perioden med fullt fokus; innebärande bra försvarsspel och 7-0 (Alice fyra och Käll tre inkluderande ännu en inkaststöld från Alice ) vilket tvingade fram en bortatimeout.

Vi hade skaffat oss ett stabilt grepp om matchen som vi därefter inte släppte. Andreas och Emilias försvarsspel gladde, Sandra bidrog med positiva minuter, Ebbas genomskärare till Maja (-00 samarbete när det är som bäst), som föranledde bortacoachen till ytterligare en timeout, finns på näthinnan liksom naturligtvis Jonnas insats; bästa poänggörare med 19 med hög träffprocent, men vilka löpningar och försvarsspel i slidingposition ute på golvet; det går om man vill. Konstigt, eller kanske inte, går det bättre om skotten sitter?!?!

Annas double-double med 11 poäng och 13 returer (Käll nära med 11 returer och nio pinnar) och Ebbas och Jelenas assists (nio respektive åtta) passerar inte heller obemärkt förbi.

Sparksgänget ska gå med högt huvud efter denna insats, dock väl medvetna om att det är skillnad på motstånd och motstånd. Vi glömmer inte vårt tillkortakommande i tisdags. Det är den nivån vi måste sträva efter under kommande förberedelser inför basketettans två avslutande fighter.

På med blåställen Sparks!