Efter en spelledig helg helgen som gick för Wetterbygden Highlanders så är det återigen dags för laget att hoppa upp i sadeln för ett hemmamöte mot ett av svensk baskets två riksbasketgymnasier, RIG Mark. Detta är den första av totalt fyra raka hemmamatcher i november/december och menar Wetterbygden Highlanders allvar i sina ambitioner om Superettan-spel efter ju, så gör man naturligtvis bäst i att, till att börja med, vinna matchen på lördag mot RIG Mark.

Efter de två tunga förlusterna på bortaplan för dryga två veckor sen mot Eos och Trelleborg så är det förhoppningsvis ett Wetterbygden Highlanders som kommer till spel med repat mod. Det lär behövas i allra högsta grad för att kunna besegra seriens yngsta lag som trots sin ålder stundtals spelar en både mogen och attraktiv basket. I RIG Mark figurerar några av svensk baskets största talanger i form av Kevin Senghore Peterson, Alexander Karras och David Czerapowicz men den som imponerat mest på Highlanders headcoach Dennis Aulander hittills, är lagets spelfördelare, Ludvig Johansson.

– Jag hade förmånen att få ha Ludde på läger i Ängelholm för x antal år sen och det är sannerligen en imponerande resa han gjort. I mina ögon är han RIG Marks stora kreatör och en av de stora anledningarna till varför Senghore Peterson, Karras och Czerapowicz ser så bra ut som de gör. Lyckas vi hålla Ludvig Johansson kort på lördag så är mycket vunnet, säger Dennis Aulander.

RIG Mark har inte spelat lika många matcher som Wetterbygden Highlanders utan har endast hunnit med och spela fyra matcher att jämföras med Highlanders sju. Känslan är att RIG Mark är ett lag på sin hemmaplan i Kinnahallen där de är erkänt svårslagna medan man är ett annat lag på bortaplan och kanske ska detta bokföras på lagets förhållandevis bristande rutin. Denna bristande rutin kompenseras istället av ungdomlig entusiasm vilket kan vara nog så jobbigt för motståndarna att handskas med.

Jag har 110 % respekt för coach Michael Brees jobb på RIG Mark. Han förfogar över ett lag som alla förväntas slå ”hur lätt som helst”, men tro mig: detta kommer bli allt annat än enkelt. Tvärtom så förväntar jag mig att vårt lag tar sig an denna uppgiften som om det vore VM-final, inte minst med tanke på de två senaste förlusterna. Vi behöver vinna och det åstadkommer du inte genom att tro att du är någon slags heybabberibba eller guds ängel sänd, det gör du bara genom att gå ut med ödmjukhet och förmågan att inse att RIG Marks unga killar måste besegras, de kommer inte lägga sig ned och ge oss någonting gratis, säger Dennis Aulander. 

Detta är som sagt den första av fyra hemmamatcher som ska avhandlas innan jul och fortfarande har Highlanders detta mångt och mycket i egna händer. Men då måste till börja med RIG Mark besegras på lördag.

Är du intresserad av att se hur det går för Wetterbygden Highlanders så tar du dig till Huskvarna Sporthall på lördag kl. 17.00.