Med dryga tre veckor kvar av den första upplagan av Superettan herr så går Wetterbygden Stars in i en minst sagt spännande och intensiv fas. Redan under självaste 1 april (inget aprilskämt) åker man till Trelleborg för möte med stadens pirater, Trelleborg Pirates för att en vecka senare ta sig an Alvik Basket uppe i Åkeshovshallen. Seger i dessa bägge matcher anbefalles om man har ambitionen att ta upp kampen mot Djurgården Basket om den sista direktplatsen till nästa års Svenska Basketligan (SBL).

Senast Wetterbygden Stars stötte på piraterna från Trelleborg var för lite drygt två månader sedan hemma i Huskvarna Sporthall. Då lyckades Stars avväpna piraterna förhållandevis komfortabelt varför det denna gång lär vara några stridslystna pirater ute efter revansch som möter upp Stars nere på sydliga breddgrader. Hemma på eget hav i form Liljeborgsskolas klassiska gympahall, så är man också erkänt mer skräckinjagande än vad som kanske, historiskt sett, varit fallet på fiendens farvatten. En stor anledning till detta stavas Sjörövarnas sjörövarkapten No 1, John Fitzgerald. Mången är dom motståndare som kommit till Trelleborg i tron om en skön dag på spegelblankt vatten men som i själva verket mötts av ett piskande, vinande och stormande hav med John Fitzgeralds och hans pirater aldrig längre bort redo att plundra, lemlästa och förgöra fienden.

För Wetterbygden Stars handlar det om att sätta sig i respekt omgående och inte låta sig skrämmas av vare sig kanoner, krut, pistoler, svärd eller självaste kapten Fitzgeralds cutlass – lyckas man med detta så är mycket vunnet. En fördel Wetterbygden Stars har kontra söndagens pirater är djupet och bredden i respektive laguppställning, ett faktum som kan komma bli ack så viktig när det ska dra ihop sig någon gång under söndagseftermiddagen.

Hos Wetterbygden Stars aviseras det full laguppställning och ska vi tolka intensiteten och ”närvaron” på träningarna under veckan, så lär detta inte vara någon match man tar enkelt på och anledningen till detta är naturligtvis väldigt enkel (förutom att Trelleborg Pirates är ett starkt hemmalag): nu när man är så nära att få tillstånd en mer eller mindre avgörande match på hemmaplan mot Djurgården Basket, så vill man naturligtvis inte gå i några fällor längs vägen.

Förutsättningarna för Wetterbygden Stars med fyra matcher kvar att spela är följande: man behöver vinna sina fyra återstående matcher (varav en av matcherna som sagt är mot Djurgården Basket) medan Djurgården Basket måste förlora ytterligare en. Djurgården Basket har kvar att möta Köping Stars på hemmaplan nu på måndag innan man avslutar på bortaplan mot den största antagonisten man kan tänka sig om man bär Djurgårdsskölden i sitt hjärta: AIK Basket. Visst finns det anledning att tro att Djurgården Basket kan komma och tappa någon av dessa matcher, viktigt då som sagt att man i Wetterbygden Stars är beredda att göra jobbet själva.

Det jobbet börjar under söndagen genom att få kapten John Fitzgerald att gå på plankan från sin egen skuta på hans eget hav.

FEEL THE ACTION!

Trelleborg Pirates-Wetterbygden Stars
Söndagen den 1 april
Liljeborgsskolan, Trelleborg
16.00