Först var Antoinette Miller tänkt att bli Wetterbygden Sparks amerikanska point guard den här säsongen, men på grund av passproblem kom hon inte ens iväg till Sverige. Istället värvades Keri Jewett-Giles, med fina collegemeriter från Florida Gulf Coast University, men efter bara sju matcher i Sparkslinnet tackade amerikanskan för sig. Hon fann sig aldrig riktigt tillrätta. Sådana saker händer ibland.

Nu får man säga tredje gången gillt, när vi säger välkommen till Elizabeth Macdonald, allmänt kallad Betsy, en 25-årig amerikanska, som redan har hunnit med ett par säsonger på den europeiska kontinenten.

Efter spel på St. Paul Central High School stannade Betsy Macdonald i hemstaten Minnesota när det blev dags för college. Valet föll på St. Cloud State University, en division II-skola, där hon spelade 2013-17. Den sista säsongen snittade hon fina 17,8 poäng med 36-procentigt trepoängsskytte.

Efter att ha gått ut skolan var Macdonald inställd på att göra annat än att spela basket. Hon berättar:

Efter min examen fick jag direkt ett coachjobb, och jag var helt inställd på att arbeta med det. Men halvvägs in i säsongen insåg jag att jag ändå ville spela vidare. Så jag satte igång med träningen igen, kontaktade en agent som satte mig i kontakt med en brittisk klubb, och på den vägen är det.

Hon hamnade i ligalaget Durham i WBBL, som hon representerade under två säsonger, 2018-20. Det var där och då som Wetterbygdens nuvarande coach, Krumesh Patel, då i ligakonkurrenten Leicester, uppmärksammade hennes guardspel. Patel säger så här om sitt nyförvärv:

Betsy hade en fin tid i Durham, som hon två gånger ledde till cupfinal i WBBL. Med sin personlighet kommer hon att passa perfekt i vårt lag, och med sin förmåga att skjuta bollen och skapa för andra, kommer hon att bli ett bra komplement. Jag ser oerhört mycket fram emot att få in Betsy i Sparks.

Den senaste säsongen I Durham i Durham Palatinates snittade Betsy Macdonald 14,3 poäng på de 21 matcher hon spelade för laget. Nu skall det bli intressant att se vad hon kan åstadkomma med och i Wetterbygden Sparks resten av spelåret 20/21. Så här säger huvudpersonen själv om sin nya utmaning:

Det skall bli spännande att ansluta till Wetterbygden Sparks den här säsongen. Efter att ha pratat med representanter för klubben, med coach Krumesh och några av spelarna, tror jag att jag kommer att passa in bra. Jag ser fram emot att träffa alla och komma ut på basketplanen med dem.