Sedan tidigare vet vi att Wetterbygden Sparks tar emot Västerås Basket hemma i Huskvarna Sporthall på söndag. Här kommer informationen som även förkunnar att Wetterbygden Stars spelar hemmamatch på söndag och det är sannerligen inte vilket lag som helst som kommer på besök. AIK Basket tillhör tillsammans med Djurgården Basket och Köping Stars de stora förhandsfavoriterna i årets Superettan och för hemmalaget blir det någon form av ”tredje gången gillt” efter att ha förlorat mot både Djurgården och Köping tidigare i årets seriespel.

AIK Basket kommer till spel efter att ha förlorat prestigemötet mot antagonisten Djurgården Basket så sent som i måndags i årets första derby lagen emellan. Efter att ha grävt ett riktigt stort hål under matchens första halvlek (underläge med 28 poäng i paus) så gjorde man ett tappert försök att hitta tillbaka in i matchen utan att nå riktigt ända fram. AIK Baskets andra halvlek vittnar dock på vilken otrolig kapacitet laget förfogar över när man får saker och ting att stämma, det är inte många lag som klarar av att göra 34-16 på tio minuter på ett Djurgården Basket….

AIK Basket handlar i mångt och mycket om bröderna Inan (Serkan och Erkan) som bägge håller Solna-fanan högt och som gör det med den äran. Här finns också spetskompetens i form av Olivier Ilunga, Jonathan Gunnarsson och Nemanja Jovanovic. Ha också i åtanke att det finns sparkapital i form av skadade spelare som Jesper Eliasson och Alexander Russom, så förstår nog alla att AIK Basket knappast är ett lag där man kan komma till jobbet ”och ställa in skorna” och tro att ”saker och ting ska sköta sig själv”. AIK Basket är ett lag man måste b-e-s-e-g-r-a. Varken mer eller mindre. Besegra. Här finns inget gratis att hämta.

I ärlighetens namn så kanske just Djurgården Basket var det första riktigt stora testet för Peter Grinberg och hans mannar denna säsong och det ska således bli spännande och se laget ta sig an nästa utmaning i form av Wetterbygden Stars som i sin tur kommer från en hjärtskärande förlust på bortaplan mot Köping Stars, i en match som av många ”basketförstigpåare”, beskrevs som något utöver det vanliga för att vara på den här nivån.

Wetterbygden Stars har under veckan drabbats av tråkigt besked när Tobbe Svensson låtit meddela klubbledningen att hans kropp inte tillåter spel och träning på denna nivå. Ett tungt avhopp för en organisation som fortfarande jobbar med att hjälpa Franco Kouagnia med hans arbetstillstånd. Dessutom säger ryktena att ytterligare någon spelare ligger i farozonen för spel under söndagen vilket naturligtvis i så fall skulle innebära att AIK Basket får ses, om än inte stora, så i alla fall som favoriter på söndag eftermiddag.

Säsongens första dubbelmöte i Wetterbygden Basketballs regi står för dörren och som för att uppmärksamma detta faktum lite extra så har föreningen bjudit in den nystartade basketföreningen i Markaryd/Ljungby, ”Sunnerbo Stars”, till söndagens bägge matcher – varmt välkomna till Huskvarna Sporthall!

Låt oss hoppas att föreningens nya vänner i södra Småland vill komma tillbaka till Huskvarna Sporthall efter att ha fått uppleva dramatik, välspelade matcher och förhoppnings ”rosa protokoll” till respektive hemmalag!

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-AIK Basket
Söndagen den 12 november
Huskvarna Sporthall
17.00