Efter förlusten mot Högsbo gäller det för tjejerna att snabbt studsa tillbaka; viktiga matcher väntar och nu ska karaktären testas. På lördag eftermiddag kommer Västerås på besök och denna gång tar vi emot i Sandahallen; vår träningshall och ”gamla” hemmamatchhall som fräschats upp gångna sommar med bl. a ett nytt fint golv.

Västerås är väletablerade på basketettanivå, men har jämfört med förra säsongen ett i stort sett nytt, ungt, lag med många lovande egenproducerade spelare. Laget leds av, i dessa sammanhang, rutinerade pointguarden Quy Ngueng, med ligaerfarenhet från Eskilstuna, och förra säsongen Fryshuset.

Mycket går genom Quys händer och hon är också Västerås främsta när det gäller poänggörande. Bakom Quy sker mycket av produktionen från det unga lovande gardet, med talangen Matilda Ekh i spetsen. Sina unga år till trots (-02:a) tar hon för sig på ett imponerande sätt och är i topp när det gäller effektivitet, även som lagets näst främste målare.

Bakom Högsbo och Sparks är serien mycket jämn, där lagen slår varandra lite fram och tillbaka, och det är i dagsläget omöjligt att sia om vilka två lag som kommer att följa med nämnda lag till Superettan. Då resultaten mot dessa lag räknas med i den nya serien är samtliga fighter viktiga och det är en nyckelfaktor att vi är fokuserade och alerta på lördag. Högstanivån är hög hos västmanlänningarna och vi vill inte ge dem lillfingret.

Man har bl. a. gått segrande ur bataljen mot SBBK Utveckling som i sin tur slagit Malbas, som ligger trea i serien i dagsläget. Rutinerade coachräven Hasse Hägg kan säkert också komma att försöka trolla fram något vinnande recept ur sin välfyllda erfarenhetslåda.

Vi tycker att vi, på papperet, har både lite vassare spets och lite starkare bredd; nu är det upp till oss att bevisa detta i verkligheten. Go Sparks!