Sparks U19 har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt, tre vinster av tre möjliga. Först upp var OBBK för tre veckor sedan på hemmaplan. Det var en trevande inledning för hemmalaget, med ett nytt lag och nya anfallsspel är det inte konstigt att det inte klaffade till en början. Tjejerna jobbar sig in i matchen och gästerna som endast kom med sju spelare hade inte orken mot slutet. När matchen är slut står Spraks som segrare med 70-54.

En vecka senare stod Brahe för motståndet. En match som Sparks startar strålande, ledning 23-8 efter första perioden. Brahe sätter då upp ett zonförsvar som vållar problem till en början. Snabba avslut med ingen på returen gör att Brahe enkelt kontra. Till tredje perioden får vi till zonanfallet bättre och vi sätter våra skott utifrån. Dock låter vi fortfarande Brahe springa på snabbauppspel vilket resulterar i enkla poäng för motståndarna, vi får dock till halvplansförsvaret i slutet av matchen och kan vinna med 62-41.

Under fredagskvällen gästades Sparks av Växjö Ravens och det är en målsnål start, 5-0 till Sparks efter fem minuter spelat. Även Växjö sätter upp ett zonförsvar mot oss. Här lyckas vi hålla oss lugna från början och tar inga snabba avslut. Dock blir vi stillastående i anfallet och det blir lätt för Växjö att försvara i zonen. Ju längre matchen går, desto fler gånger hittar vi de rätta alternativen i anfallet och kan dra ifrån i protokollet, vinst 79-50. Extra kul att se Felicia i denna matchen, 25 poäng varav fem treor.

Det vi tar med oss från alla tre matcherna är att vi måste ta ansvar för vår spelar i försvar och följa de regler vi satt upp. Glädjande är att i alla matcher har poäng kommit från minst nio olika spelare vilket tyder på att vi har många hot offensivt. Nu tar vi ledigt i två helger innan vi åker till Onsala för en tuff bortamatch.