Det blev Wetterbygden som ändade Köpings segersvit i ligan efter en fint genomförd och underhållande match, där Stars uppvisade en fin bredd och där många bidrog, med Ty Sabin som spets. Ett briljant trepoängsskytte blev den definitiva spiken i Köpingkistan. Stars satte mer än hälften av skotten bakom linjen och kunde till slut triumfera med 96-82.

Länge var det osäkert om coach Boris Balibrea skulle kunna följa med till Stars bortamatch mot Köping, som inlett ligaspelet med tre raka vinster. Balibrea är nyopererad och går på starka mediciner, men valde till slut att resa med laget till bortamatchen. Det var dock tydligt att han inte var i bästa form. Balibrea satt mest tillbakadragen på bänken och lät Gabo Loaiza sköta ruljangsen. Emellanåt kunde han inte hålla sig utan hoppade upp, märkbart haltande och plågad.

Det blev en inledningsvis väldigt tät och mycket underhållande match mellan två tufft spelande lag i Karlbergshallen i Köping. Mycket av grannlåten stod Köpings tre importer, Combs, Jackson och Blackston för. Köping är ju ett lag som bygger sitt spel på att skapa 1-1 situationer för sin stjärnor, och alla tre är riktigt skickliga individualister, men det var Wetterbygden, med sin lagorienterade och variationsrika spelstil som Balibrea står för, som till slut drog det längsta strået.

Stars inledde matchen bäst, med Moussa Kone var den dominerande spelaren med sina tio poäng i första perioden, men det var Calvin Hermanson som med en lång trea planka i precis när signalen ljöd, som såg till att ledningen skrevs till 22-16. Köping kunde komma tillbaka i andra quartern men befann sig i underläge, 38-39, efter halva matchen.

Det fortsatte att vara jämnt och intensivt i tredje perioden. Lagen utväxlade poäng. Adam Rönnqvist kom slutligen in i matchen efter en trevande inledning genom att sätta en trepoängare, en gren som var högst lyckosam för Stars den här kvällen. Hermanson skickade som vanligt i några stycken. liksom Ty Sabin och 204 store dansken Daniel Mortensen, som äntligen fick debutera i Starslinnet, gjorde likadant. Stars skaffade sig ett visst grepp inför avslutningsperioden, som man startade i ledning 67-62.

Och sedan kom Albin Häll Eriksson också igång med skyttet utifrån och vips var Stars i en elvapoängsledning med sju minuter kvar av matchen. Och efter det kunde inte Köping återhämta sig, utan ett inspirerat Wetterbygden drog sakta men säkert ifrån till seger med 96-82.

Ett uppoffrande och smart försvarsspel mot svårspelade Köping, stabilt och varierat spel av Ty Sabin på bakplanen, en utmärkt match under korgarna av Moussa Kone och ett bländande trepoängsskytte var det vinnande konceptet för Wetterbygden Stars, när laget satte stopp för Köpings segersvit. Sabin var planens gigant och blev främsta poänggörare med imponerande 31 poäng, men det var många som bidrog till segern och vi måste än en gång lyfta trepoängarna, där Stars levererade imponerande 53 procent.

SBL Herr, Köping Stars – Wetterbygden Stars 82-96

(16-22, 22-17, 24-28, 20-29 )

Poäng i Köping:  Cleveland Jackson 16, Jerome Combs 25,  Gary Blackston 11, Lukas Friberg 7, Shane Walker 6, Niklas Larsson 11, Mikael Axelsson 6

Poäng i Wetterbygden: Tyler Sabin 31, Moussa Kone 19, Calvin Hermanson 11, Albin Häll-Eriksson 9, Jonathan Peleg 8,, Daniel Mortensen 6, Adam Rönnqvist 5,  Jonatan Boman 4,  Jesper Wennerholm 1