Basketambassadörerna från Sundets Pärla visade i matchinledningen att man inte kommit till Huskvarna Sporthall för att beundra det obesegrade hemmalaget utan skulle fightas om det rosa protokollet; 7-10 efter knappa tre minuter vittnar lite om Vilda Western – det sköts mycket och träffsäkert, samtidigt som båda lagen försvarsspel lämnade lite i övrigt att önska.

Fortsatt bra spel i offensiven och ett lite tätare försvarsarbete från hemmatjejerna gjorde dock att Sparks kunde säkra 24-17 efter första perioden. Repet hade dock inte gått ännu.

När första halvleks bästa poängproducent, Helsingborgs Emelie Dahlén, fyra minuter in i andra perioden skottade i sina 13 poäng var vårt försprång nere i en poäng; 28-27. Resterande minuter av första halvlek var sedan hemmalagets – 12 obesvarade poäng, av fem olika hemmahänder, gav 40 – 27 vid kaffebreaket. När sedan andra halvleks 13 inledande poäng var signerade hemmalaget fullbordades den 25-0 run som definitivt avgjorde matchen.

Resterande knappa tretton minuter bjöd varken på dramatik eller skönspel från något håll – tio hemmapoäng mot gästernas sex under denna tid fastställde slutresultatet till 63-33.

Femte raka segern och toppositionen i en lite haltande tabell. Absolut något att glädjas över. Vi måste dock komma ihåg att vi vill mer och då kommer det att krävas också mer. Som lag, och även varje enskild spelare, behöver vi hela tiden leta efter den rätta sinnesstämningen till match och, i varje given situation, verkligen sträva efter att prestera det som vi vet krävs och det som vi satt oss för att göra (även om det kanske inte behövs varje gång för att vinna en match).

Vi behöver skaffa oss rätta beteenden, goda vanor, så att det verkligen sitter där i skarpt läge. Det är inte enkelt, men ingen påstår så heller. Som en tidigare fotbollstränare en gång uttryckte det; ”det finns inga järnvägar till framgång”!!

Vi vinner de offensiva returerna med 21-11 – bra!

Vi skjuter 24 skott från välgörenhetslinjen – bra!

Vi har tre spelare på tvåsiffrigt i poängkolumnen och en spelare på nio pinnar – bra!

Individuellt extra plus till Andrea som trots en inte optimal, på grund av foulproblem, spelrotering vid varje byte bidrog med starkt individuellt försvarsspel och attackmode. Ett bra kvitto på att ”yttre” omständigheter, som i det här fallet foulproblem, inte behöver påverka prestationen när jag väl är på planen.

Saker, bra som dåliga, händer. Det är bara upp till oss själva att välja hur vi ska hantera dem!