Efter den övertygande viktorian på hemmaplan förra helgen mot Eos Lund så är det återigen dags på söndag för Wetterbygden Stars att hoppa på Reinholds Buss för vidare transport de dryga 18 milen västerut, närmare bestämt till Västra Frölunda utanför Göteborg för match mot stadens basketstolthet, Högsbo Basket.

Bägge lagen var i elden förra helgen, Stars som sagt på hemmaplan mot Eos Lund som avfärdades komfortabelt med 108-66 efter att man direkt tagit tag i taktpinnen och hällt i 31 poäng framåt (och bara 11 poäng insläppta) redan under första perioden. Högsbo Basket i sin tur spelade en tuff och tät kamp på hemmaplan där man till slut fick se sig besegrade med tre poäng (72-75) mot Trelleborg Pirates.

Högsbo Basket parkerar just nu på en sjätte plats i Superettans haltande tabell med sina tio inspelade poäng. Basketlegenden, tillika headcoach, Jonas Fredrikson förfogar över några riktiga kanoner i form av Lukas Brehm, Jacob Johansson, Max Johansson och Filip Sjöström, en kvartett som ”any given day” kan och kommer göra livet surt för mången motståndare. Adderar man dessutom veteranen, Martin Ringström, till denna kvartett så inser man ganska snabbt att man här har en klart duglig förstafemma som besitter tillräckligt med talang för att kunna besegra alla motståndare Superettan har att erbjuda, i synnerhet hemma i Gothia Arena.

Detta blir det andra mötet lagen emellan i årets seriespel. Senast lagen drabbades samman var i inledningen av årets seriespel och då på Wetterbygden Stars hemmaplan i Huskvarna Sporthall. Då kunde hemmalaget gå segrande ur den striden med 77-53 efter att ha vunnit sista perioden med femton poäng och endast tillåtet lejonen från Göteborg att göra sex poäng framåt. Ett liknande försvarsspel på söndag är naturligtvis att föredra för att på så sätt ge sig själva så pass optimala förutsättningar som möjligt för att kunna bärga lagets elfte seger för säsongen.

I Wetterbygden Stars rapporteras alla spelare vara tillgängliga för spel vilket i så fall skulle komma att betyda att även Albin Häll-Eriksson är disponibel för coach Boris Balibrea efter den olyckliga fotledsstukningen under förra helgens hemmamatch.

FEEL THE ACTION!

Högsbo Basket-Wetterbygden Stars
Söndagen den 21 januari
Gothia Arena
15.00