Efter att betvingat Helsingborg väntar en ny kamp på hemmagolvet i Huskvarna Sporthall när RIG Mark gästar Wetterbygden Sparks på lördag.

Som sig bör när det gäller ett riksidrottsgymnasium mönstrar västgötarna ett ungt, och på många händer, väldigt talangfullt lag; bl. a. ett flertal spelare med ungdomslandslagserfarenheter från gångna sommaren.

Något som vi har god kännedom om på Sanda så pendlar ofta prestationerna mellan högt och lågt för så unga spelare. Innevarande säsong får dock sägas mest präglats av goda prestationer. Efter att i seriepremiären väldigt enkelt betvingat Nässjö har man en imponerande viktoria mot Hammarby och man är det lag som hittills bäst matchat upp det, utöver hemmafavoriterna Sparks, enda obesegrade laget i den södra basketettan; Högsbo.

Laget kommer dessutom från en inspirationsresa i Kroatien med nya, spännande erfarenheter i bagaget och lär med största säkerhet göra allt, och lite till, för att sätta käppar i hjulet och få ett stopp på hemmatösernas segerrad.

Ur tabellsynpunkt, med Superettan i sikte, har fighten väldigt stor betydelse. Det finns alltså all anledning för Sparksspelarna att ”tagga till” på bästa sätt för att kunna hålla segerraden intakt.

Femman kom, sexan kommer så småningom…………….. (förhoppningsvis redan på lördag!!).

Kom gärna till Huskvarna Sporthall på lördag kl. 14.30 och hjälp oss i vår strävan framåt!!