Efter en lite svängig första halvlek kunde Sparks, under onsdagskvällen, till slut säkra en klar viktoria mot KFUM Central och ytterligare förbättra läget i den för tillfället mycket trevliga Superettantabellen.

Vi startade fokuserat och bra. Vi lyckades hålla Josefin von Uthmann borta från bollen och i anfallsspelet var ”Lollo” Halvarsson och Sarah Beal högeffektiva; 12-0 till Sparks efter 3:30. Möjligen gick det lite för bra för att vara hälsosamt. Från bänken såg det så enkelt ut och när vi började byta så gick vi från att vara på tårna till att hamna på hälarna, samtidigt som KFUM Central var skickliga nog att vädra vår tveksamhet. Nämnda Josefin fick lite utrymme och tog det, samtidigt som övriga Centralspelare också levererade. Det gick rejält med grus även i anfallsspelet (de där rackarns hälarna även där) och Sparks noterades för hela sju turnovers under första tian. Vi höll dock ledningen fram till periodpaus; 23-19, men 1:30 in i andra perioden var det kvitterat – naturligtvis genom poäng signerade fröken von Uthmann. Vad var nu på gång att hända?

Jo, matchbilden skulle kapitalt svänga igen. Kommande sju minuter noterades bara Sparkspoäng och det hela 20 stycken. Alltså från 25-25 till 45-25 under denna period. Vad hände där? Ja, dels fick vi åter bättre kläm på försvarsarbetet och höll rätt spelare från bollen och dels var vi kusligt effektiva från straffkastlinjen; 11 av 11 i andra perioden samtidigt som både, Emina, Alice och Ebba hittade rätt från trepoängsland. 47-27 i Sparksfavör i paus och nu var det inget snack längre. Tredje perioden vanns med 30-13 och avslutningsakten med 22-12. Summa summarum 99-52.

Som i de senaste kamperna står ”Lollo” Halvarsson och Sarah Beal för starka prestationer. ”Lollo” denna gången poängbäst med 22 efter ytterligare lite vassare procent på tvåor och straffkast (72 respektive 100), med Sarah strax bakom med 21 poäng och triss i fyror vad gäller försvarsreturer, steals och assists. Ida, som vanligt högeffektiv; bl. a. fem av sex från golvet och foulad hela åtta gånger. Att hon själv blev utfoulad med en teknisk foul som ”grädde på moset” nämner vi inte. Glädjande också att Emina Busatlija hittar rätt både med de patenterade treorna samt med attackspelet, totalt 14 poäng på kontot. Ytterligare en plusvariant är Hannah Westers minuter med bl. a. fyra poäng som belöning efter att ha varit 100 %-ig i attackspelet.

Vi summerar en match där vi över 40 minuter har bra effektivitet i avsluten och har ett klart övertag i returtagningen. Detta tar vi naturligtvis med oss, likväl som insikten som ofta slår oss i ansiktet; när vi inte är på tårna och visar aggressivitet, såväl med som utan boll, är vi inte lika bra som vi kan vara. Även om vi gått segrande ur de flesta strider har vi ett förbättringsområde som ligger i att hålla fokus under hela matchtiden. Dit vi är på väg kommer det med osvuren säkerhet att behövas.

Under det lite dryga två veckor långa matchuppehållet gäller det därför att vi tar med oss detta under träningarna och skapar oss vanan att vara totalfokuserade varje minut och sekund.

Kan låta lite ”träigt” men det är enda sättet om vi har ambitionen att lyckas i matchsituation, och speciellt i de matchsituationer som vi hoppas väntar på oss.