Wetterbygden Sparks starting center från året som gått, Hanna Käll, har bestämt sig för att stanna i Jönköping trots locktoner från Basketligan dam. Hanna, med rötterna ute på Höglandet och Nässjö Basket, har för varje år som gått fortsatt utvecklats på Sanda Basketgymnasium där hon nyligen tog studenten och är nu aktuell i det svenska U 20-landslag för damer som håller på som bäst och förbereder sig inför sommarens stora begivenhet för nämnda landslag, EM-slutspelet i Matosinhos, Portugal.

Med sina 191 cm över havet har Hanna kommit och bli en kraft att räkna med i både Basketettan och Superettan, i synnerhet i försvarsspelet. Med sin enorma räckvidd är det mången motståndare som fått erfara att det är enklare sagt än gjort att försöka göra mål över Hanna. Hennes styrka är också hennes mobilitet, för att vara så pass stor och lång, så förflyttar sig Hanna bra över banan vilket naturligtvis skapar möjligheter för både henne själv och lagkamrater.

Hanna Käll är nu tänkt att bilda frontcourt med Jonna Raflund, Anna Dahl (ett år kvar på Sanda Basketgymnasium) och Frida Jern, en kvartett som heter duga och som förhoppningsvis kommer innebära att begreppet ”Size Matters” får en ny innebörd för Wetterbygden Sparks säsongen 2016-2017.

Att det nu åter blev Wetterbygden Sparks motiverar Hanna Käll på följande sätt:

– I Wettebygden Sparks finna alla förutsättningar för mig att fortsätta utvecklas, allt ifrån faciliteter till människorna i föreningen får mig att känna mig både bra och trygg. Att dessutom nu få chansen att jobba med Francisco Pinto känns oerhört inspirerande. 

– Min styrka ligger i försvarsspelet men jag hoppas naturligtvis kunna ta nästa steg i mitt offensiva spel vilket är en förutsättning om jag ska kunna uppfylla mina drömmar om i första hand U 20-landslagsspel, men också framtida seniorlandslagsspel. Med det laget vi har nu så tycker jag nog vi borde kunna tillhöra toppen i en stundande Superetta, men det gäller att vara ödmjuk och göra jobbet också, säger Hanna Käll mellan träningspassen på U 20-lägret på Visby.

Lagets headcoach, Francisco Pinto, njuter naturligtvis av det faktum att Hanna Käll väljer spel i Wetterbygden Sparks ytterligare minst en säsong:

– Ja, inte minst är det roligt att spelarna från bygden väljer att både komma till oss och stanna kvar som nu i Hannas fall, ett kvitto på att verksamheten gör många bra saker och som vi nu ska försöka förvalta vidare.

– Det ska bli spännande att se Hanna Käll på matcherna kommande säsong, men kanske ännu mer under träning. Jag är tämligen säker på att den matchup vi nu kan erbjuda våra stora spelare på träningarna kommer vara väl så tuff som själva matchspelet, om inte tuffare. Jag tänker att just detta faktum, konkurrens under träningarna, är en förutsättning för att vårt lag och våra spelare ska fortsätta sin utveckling mot våra gemensamma mål, säger Francisco Pinto.