När lädret går i luften på söndag så kommer det att vara exakt 201 dagar sedan Wetterbygden Stars senast var i elden, då i SBL-kostym, nu i Superettan dito. Mycket vatten har hunnit rinna under Huskvarnabron sedan dess och nu väntar nya utmaningar i form av seriepremiär på bortaplan i den erkänt svårspelade Vasalundshallen när AIK Basket står för motståndet.

Tyvärr återfinns Wetterbygden Stars i Superettan säsongen 2020–2021. Konsekvenserna av den pandemi som råder i samhället blev till slut för stora och svåra för klubbledningen att handskas med och beslutet att dra sig ur landets högsta serie på herrsidan var både svårt och enkelt. Svårt för att man naturligtvis alltid vill tävla med och mot dom bästa och lätt för att man annars hade riskerat att äventyra hela verksamheten.

Nu är det ju inte så att laget gått från att vara topp 4–5 i Sverige till någon form av ett korplag bara över en sommar eller för att man över det faktum nu återfinns i Superettan. Kvar i laget finns merparten av den svenska stomme som kom och spela en ack så viktig roll under de två åren man tog SBL med storm. Det är klart att det finns både förhoppningar och förväntningar på att spelare som Albin Häll-Eriksson, Jonathan Bohman, Erik Juhlin och Jesper Wennerholm nu fortsätter att gå i täten genom att hålla Stars fana högt. Till detta har man lyckats rekrytera både storlek, rutin och erfarenhet i form av Wictor Grenthe, Kemal Omerbasic och Dusan Sisic – det är ingen vågad gissning att det kommer att göra ont att försöka göra poäng i Stars tresekundersområde i vinter.

Nycklarna till bakplan har William Hansson-Eriksson tilldelats och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma i en ny miljö, i en ny liga. William ansluter från den norrländska tundran och BC Luleå. En annan spelare som ansluter från norr är Felix Vall Tandberg som beslutat sig för att prova något nytt efter att under merparten av sin karriär uteslutandes tillhört Jämtland Basket och deras Basketettan-lag.
Från lokalkonkurrenten Bankeryds Basket, som tyvärr tvingades dra sig ur spel i Superettan, har man plockat in två av seriens bästa poängplockare ifjol: Kristoffer Grönhage och Marcus Homelius. Bägge två vet sannerligen vart korgen är placerad och när dessa bägge gentlemän blir heta så är det inte bara Huskvarnaberget som står i brann denna tid på året.

Hela vägen från collegestudier i USA ansluter den före detta Sandastudenten, Marcus Larsson och det är ingen vågad gissning att söndagens öppningsmatch är lite extra viktig för honom med tanke på att Vasalundshallen och AIK Basket (fd Solna Vikings) är lite av att komma hem till ”Mammas Gata”. De två sista platserna i årets upplaga av Wetterbygden Stars har tilldelats Daniel Ekström och William Lightfoot som bägge antingen går, eller har gått, på Sanda Basketgymnasium – förhoppningsvis kan de fortsätta utvecklas i denna miljö för att på sikt ta större roller i framtida upplagor av Wetterbygden Stars.

Som ni märker så finns det arsenal så att det räcker och blir över, eller som någon annan uttryckte det: detta är ju utan tvekan en potentiell SBL-trupp. Detta är dock enkelt att prata om – svårare att omsätta i praktiken. För att inte detta bara ska bli ”löst snack” så krävs det naturligtvis att coachduon Gabo Loaiza/Kevin Wiberg tillsammans med sina mannar klarar av att ”walk the talk”. Det som ska bli spännande att se, och som mångt och mycket också är lagets utmaning, är hur man i själva verket får ihop det på plan – kan alla dessa starka och karismatiska individer dra åt samma håll och genuint glädjas både med och åt varandra så ska det naturligtvis mycket till att besegra ett lag som på förhand får finna sig att vara en av favoriterna i årets Superettan.

Vill du se Stars premiär på söndag och lagets alla andra matcher så köper du hem dessa för den modesta summan av 129 SEK (!) – följ länken nedan:

https://solidsport.com/superettanherr