Lobas var en ”måste-match” på så vis att vinst var enda sättet att ha en chans på Superettan efter jul. Förberedelserna har inte varit optimala då många varit sjuka. Ändå kliver vi in och presterar en av våra bättre genomförda matcher som lag denna höst. När vi som bäst behöver det är de taktiska delarna nästa felfritt genomförda och laget visade en hunger efter både returer och lösa bollar. Seger skrevs till 59-49.

 

Taktiken var variation

Inför matchen har förberedelserna handlat om att få de taktiska momenten i försvar att falla på plats. Vi vill spela ett varierat försvarsspel där vi ändrar med olika typer av zoner, pressar och man-man försvar. detta gav också ett tydligt övertag, då tvingar fram bl.a. 24 turn-overs och Lobas hade svårt att komma till bra avslut.

Många steppade upp

En stor bidragande del i seger är att spelare som Alice Jernberg (16 p, 8 returer) och Danielle Elvbo (15 p, 9 returer) ”som vanligt” var stabila och bra. Det mest glädjande är dock spelare som Julia Winther och Andrea Bolstad Raa. Bägge går första året på Sanda Basketgymnasium och är födda 1998 och har haft en höst med en del ”ups and downs”. Mot Lobas visar de dock sin potential och kliver in med friskt och frejdigt spel som starkt bidrar till att vi kan hålla vårt spel uppe.

Väntans tider…

I och med segern handlar det nu om att vänta in andra lagens resultat. Den stora fördelen är att vi har lyckats vinna mot flertalet av de lag vi konkurrerar med. Nästa helg vet vi…

”- Jag är oerhört glad och stolt över vårt lag och prestationen idag. Vi stämplar in och presterar en av våra bättre matcher, kanske den bästa, när vi som bäst behöver det. Vi tar fler offensiva returer än defensiva och har 16 fler 2 poängsavslut än Lobas. Med tanke på vår utveckling under hösten tycker jag vi är väl värda en plats i Superettan” säger en glad Sparkscoach, Johan Enbom, efter matchen.

Bästa poängplockare; Alice Jernberg 16, Danielle Elvbo 15, Andrea Bolstad Raa 11

Bästa returtagare; Danielle Elvbo 9, Hanna Käll, Alice Jernberg och Hanna Karseland alla 8

Vi vill passa på att tacka publik, sponsorer, samarbetspartners och funktionärer för höstens matcher i Arenan och önska en riktigt God Jul!