Halva serien är nu färdigspelad och efter två raka bortakamper väntar nu fyra i rad på hemmagolv med start mot Västerås Basket nu på söndag.

Först ut är Västerås på söndag kl. 14.00; ett Västerås som hittills vunnit en fight och därmed huserar i tabellens nedre regioner. Västerås på damsidan är mycket förknippat med familjen Hägg, där Hasse är headcoach och Åsa assisterar.

Dessa båda basketentusiaster har också under ett flertal (underdrift) år arbetat aktivt med föreningens ungdomsverksamhet och får hållas ansvariga för framtagandet av en hel del talangfulla baskettjejer, inte minst de egna ätteläggen Sofia, i Luleå Basket, och minstingen Frida i Västeråsdressen. I sanning två superviktiga ambassadörer för basketsporten som inte nog kan hyllas.

Från förra säsongens lag har Västerås tappat de tre mest tongivande spelarna; två till ligaklubbar och den tredje, löftet Matilda Ekh till Luleå BG, och på sedvanligt sätt fyller man på med egna talanger underifrån. I årets upplaga är det Jasmine Abdelkader och Karin Fahlbeck Carlsson som varit de mest tongivande. Jasmine är spelaren som har ett finger med i det mesta i spelet, är allround, och kan göra poäng på många olika sätt medan Karin är en spelare som vi behöver hålla bevakning på runt korgen. Ett fysiskt tufft försvarsspel på dessa, samt naturligtvis även övriga, kommer att vara Sparks strategi.

Det är utan tvekan så att det är två lag med helt olika förutsättningar och ambitioner för spelåret som äntrar golvet i Huskvarna Sporthall på söndag. Att Sparks har det stora favoritskapet måste vara en självklarhet, men för båda lagen handlar det om mer än resultatet. Som alltid gäller det att använda matchsituationer och speltillfällen som en möjlighet till fortsatt utveckling. Det gäller att sätta goda vanor och rätta beteenden; och detta oaktat vad resultattavlan förkunnar.

Väl mött på söndag!

Wetterbygden Sparks-Västerås Basket
Söndagen den 12 november
Huskvarna Sporthall
14.00